Azbej Tristan: Niedermüller Péter távozzon örökre a közéletből!

Véget ért a Niedermüller Péter „rémisztő képződményes” megnyilvánulása miatt a helyi Fidesz, Fidelitas, valamint a KDNP által szervezett demonstráció. Többek között Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője is felszólalt. Az erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé meghirdetett megmozduláson komoly tömeg vett részt.

Tüntetés az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt. (Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Bajkai István: Niedermüller kérjen bocsánatot!

Bajkai István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szerint Niedermüller súlyosan megszegte az esküjét. Egy anarchista szövetség az, amit a DK politikusa és szövetségesei képviselnek – mutatott rá.

Gyurcsányék a zsidó-keresztény kultúra felszámolására törekednek – jelentette ki Bajkai István.

Bajkai IstvánBajkai István (Fidesz), országgyűlési képviselő beszédet mond az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt megrendezett tüntetésen. Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Hol vannak most a liberális emberjogi szervezetek? Nekik a keresztények nem számítanak, vagy a Niedermüller-félékkel értenek egye? – tette fel a kérdést, majd emlékeztetett: naponta nyolc keresztényt ölnek meg, tombol a világban a keresztényüldözés, miközben Magyarországon békében élünk, de Niedermüllernek ebbe is bele kellett rondítania.

A Niedermüller-félék számára elfogadható, ha keresztényellenes migránsok foglalják el országunkat és egész Európát. Mi nemet mondunk erre – jelentette ki Bajkai István.

Felszólítjuk Niedermüller Pétert, hogy polgármesteri tisztségéről mondjon le, kérjen bocsánatot, és távozzon örökre a közéletből – mondta felszólalásában Bajkai István.

Hollik István: Aki uszít a keresztények ellen, az nem lehet demokrata

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója félelmetesnek nevezte Niedermüller kijelentését, s azt, hogy utána nem kért bocsánatot, hanem megerősítette, hogy komolyan gondolta mondandóját.

 Hollik IstvánHollik István (KDNP), a Fidesz kommunikációs igazgatója beszédet mond az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt megrendezett tüntetésen. Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Hollik felidézte, hogy az erzsébetvárosi képviselő testület alakuló ülésén Niedermüller üdvözölte az elvtársait az MSZMP frakciójában.

Hollik István II. János Pál pápát idézte, akinek első üzenete ez volt a világ felé: ne féljetek!

Ha minket, magyar keresztényeket fenyegetnek, mi is ki fogjuk jelenteni, hogy nem félünk – szögezte le Hollik István, aki úgy fogalmazott: aki gyűlöli a keresztényeket, uszít a keresztények ellen, az nem lehet demokrata.

Hollik Ronald Reagen szavait idézte, aki szerint a szabadság elvesztésének lehetősége mindig csak egy nemzedéknyi távolságban van tőlünk.

A keresztény szabadságunk elvesztése csupán egy kormányváltásra van tőlünk – mutatott rá Hollik István.

Bayer Zsolt: Nincsen már hova hátrálni

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája az ellentüntetőket is üdvözölte. Bayer Albert Camus francia írótól idézett: Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítják fel önigazolásra. Bayer Zsolt szerint a törésvonal immár a normalitás és az abnormalitás, illetve a bűn és az ártatlanság között húzódik.

Bayer ZsoltBayer Zsolt író, újságíró, publicista beszédet mond az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt megrendezett tüntetésen. Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Nekünk normálisoknak már nincsen hová hátrálnunk – jelentette ki Bayer Zsolt.

Vadkerti Imre és az Ismerős Arcok zenekar elődadásában felcsendült a Nélküled.

A tömeg folyamatosan Niedermüller Péter lemondását követeli.

Azbej Tristan: Ki kell állni a keresztényellenes izgatással szemben

A világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás, és a kereszténység a legüldözöttebb vallási csoport. Keleten keresztény templomokat robbantanak fel, nyugaton pedig folyamatosan bezárnak. Niedermüller és társai pedig alázzák, lealacsonyítják a keresztényeket. – mondta el Azbej Tristan.

Azbej TristanAzbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára beszédet mond az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt megrendezett tüntetésen. Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: a magyar közéletben az utolsó utáni pillanat jött el, ki kell állni a keresztényellenes izgatással szemben.

El kell menni Brüsszelig, hogy nem fogadjuk el, hogy a keresztény emberek méltósága nem ér annyit, mint bárki másé – fogalmazott.

Niedermüller Péter távozzon a közéletből és vigye magával azt a keserű gyűlöletet, amit képvisel – zárta mondandóját Azbej Tristan.

Jelentős létszámban jelentek meg demonstrálók a rendezvényen, több ezren vannak a kilátogatók, a villamosforgalmat is leállították. Az internetes beszámolók szerint DK-s provokátorok is feltűntek a tömegben, de a rendezők igyekeznek elkülöníteni őket.

Illés BoglárkaIllés Boglárka, a Fidelitas elnöke beszédet mond az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt megrendezett tüntetésen. Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

A tömegben több molinót és transzparenst is lehet látni, a PestiSrácok.hu élő közvetítésében feltűnt táblán a „nem akarunk rasszista polgármestert!” feliratot lehetett olvasni.

Illés Boglárka: Hol vannak a jogvédők?

Illés Boglárka felidézte a Gyurcsány-kormány ámokfutását, többek között az ellene tüntetőkkel szembeni brutális fellépést – mint ismert, Niedermüller a Gyurcsány-párt tagja. Kérjük az ellenzéket, különösen Karácsonyt Gergelyt, hogy ne mentegessék tovább Niedermüllert – tette hozzá. A Fidelitas elnöke a jogvédő szervezetek tiltakozását is hiányolta az erzsébetvárosi polgármester megnyilvánulásával kapcsolatban. Niedermüller ilyen gyűlöletkeltő nyilatkoztatás után vajon mire utasíthatja a beosztottjait az erzsébetvárosi polgármesteri hivatalnál – tette fel a kérdést Illés Boglárka.
A gyurcsányistáknak semmi sem volt szent.

Reviczky GáborReviczky Gábor színművész elszavalja Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt megrendezett tüntetésen. Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Huth Gergelynek, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének köszöntője után Reviczky Gábor színművész szavalta el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét.

Huth GergelyHuth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője köszönti az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt megrendezett tüntetés résztvevőit. Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Huth Gergely felháborítónak nevezte, hogy a Gyurcsány-párti tüntetőknek sem a Radnóti verse, sem a Székely himnusz nem jelentett semmit, mert közben is pfújoltak.

Azbej TristanTüntetés az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt. (Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az Origo élőben közvetítette a demonstrációt a Facebookon.

***************************

Mint ismert, Niedermüller Péter, DK-s politikus „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket az ATV egyik múlt heti adásában. „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.” – így fogalmazott egész pontosan a Demokratikus Koalíció politikusa.

Azbej TristanTüntetés az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt. (Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

A kormánypártok és politikusaik, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) is tiltakozott a megnyilvánulása ellen. Bajkai István, a körzet fideszes képviselője, a rendezvény főszervezője az Origónak nyilatkozva arról beszélt, hogy Niedermüller gyűlöletet hozott Erzsébetvárosba, hiszen olyat senkire nem lehet mondani, hogy képződmény. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő pedig úgy értékelte az ellenzéki politikus kijelentését, hogy az „rasszista, uszító és menthetetlen.”

***************************

Csütörtök délután 17 órakor tartott demonstrációt Niedermüller Péter „rémisztő képződményes” megnyilvánulása miatt a helyi Fidesz és Fidelitas. Többek között felszólalt Bayer Zsolt publicista, Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője. Az erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé meghirdetett megmozdulásra rohamosan nő az érdeklődés, legalábbis a Facebook-viszajelzés alapján, így minden bizonnyal nagyobb tömeg fog tiltakozni a kerület DK-s vezetőjének kijelentése ellen.

A tüntetés mellett egy aláírásgyűjtés is indult: civilek hétfőn aláírásgyűjtésbe kezdtek Niedermüller Péter lemondásáért. Eddig 15 ezren támogatták a felhívást, amit a linkre kattintva tud elolvasni.

Azbej TristanTüntetés az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt. (Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

„Még most kell hallatni a hangunkat”

„Mi vagyunk a hangos többség!” – üzente Huth Gergely a mai Niedermüller-ellenes tüntetés résztvevőinek. A Pesti Srácok főszerkesztője az Origónak adott interjújában kiemelte, hogy a polgári tábornak még most kell hallatnia a hangját, mielőtt itthon is a napi politikai gyakorlat részévé válik a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek elnyomása.

Az erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal előtt 17 órakor kezdődő Niedermüller Péter elleni tüntetésen Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője műsorvezetőként fog színpadra lépni. Mivel az általa vezetett portál több cikkében is foglalkozott a témával, éppen ezért kíváncsiak voltunk Huth véleményére is. Végül telefonon értük el: azt szerettük volna megtudni tőle, miért fogadta el a VII. kerületi Fidesz és Bajkai István felkérését, valamint hogyan értékeli a DK-s politikus szavait.

Azbej TristanTüntetés az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt. (Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Már az elején leszögezte, hogy Niedermüller megnyilvánulása messze túlmutat egy ostoba ember gyalázkodásán, amely egyébként szerinte hétköznapi jelenség mostanság. Úgy látja, ennél jóval többről van szó, ugyanis a politikus egy globális hálózat része. „Niedermüller Péter elszólta magát: kiderült, hogy annak a hálózatnak a része, amely a fehér keresztény európai embert legyőzendő ellenségnek tekinti, és amely azon mesterkedik, hogy összekeverje Európa lakosságát” – érvelt Huth, aki szerint ennek a hálózatnak az a célja, hogy a keresztény gyökerű európaiakat kisebbségbe, „jogfosztotti sorba” taszítsa.

Azbej TristanTüntetés az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt. (Budapest, 2020.01.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Ez ellen tiltakoznunk kell! – tette egyértelművé álláspontját, amit azzal támasztott alá, hogy a fehér keresztényeket „rémisztő képződménynek” nevezni ugyanolyan rasszizmus, mintha a cigányokat, a zsidókat, vagy bárki mást bélyegeztek volna meg.

A „Mondjunk nemet a rasszizmusra!” elnevezésű tüntetés műsorvezetője szerint nem szabad legyinteni a DK-s politikus kijelentésére, mivel ez egy nagyon veszélyes folyamatot indíthat be. Még most az elején kell hallatnunk a hangunkat, mielőtt az Egyesült Államokhoz és Nyugat-Európához hasonlóan a közbeszéd és a napi politikai gyakorlat részévé válik a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek elnyomása – mondta a PS főszerkesztője.

Az Origónak arra a kérdésére, miszerint mi a megmozdulás célja, úgy válaszolt: „azok, akik húzogatják az oroszlán bajszát, megtapasztalhassák, hogy a ”hangos többség„ nem adja meg magát olyan könnyen, mint ahogy azt Niedermüller Péter, Gyurcsányné, vagy éppen Cseh Katalin és Donáth Anna szeretné.” Ezen a ponton felelevenítette, hogy még az EchoTv-n futott a Hangos Többség című műsora, meglátása szerint ez a két szó tökéletesen meghatározza a mostani tüntetés lényegét.

Niedermüller Péter azóta sem kért bocsánatot, sőt, ugyancsak az ATV-n büszkén közölte, hogy nem is fog. Hozzá csatlakozott a baloldali ellenzék, akik ugyancsak nem határolódtak el tőle, sőt, Bősz Anett csupán szerencsétlen mondatnak minősítette a PestiSrácok.hu érdeklődésére a gyurcsányista Niedermüller monológját, Karácsony Gergely szerint Bayer Zsolt és a Fidesz szándékosan félreérti a DK-s alelnök szavait. A tüntetésre a szervezők minden olyan egészséges értékrendű polgár megjelenését várják, akik tűrhetetlennek tartják a kirekesztő gyűlöletpolitikát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!