Azbej Tristan: Niedermüllernek nincs helye a közéletben

„Rémisztő képződmények” – így nevezte Niedermüller Péter a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket az ATV műsorában. Nyilatkozata hatalmas felháborodást keltett, hiszen emberek ezreit sértette meg vállalhatatlan szavaival. A DK-s politikust a CitizenGO petíció indításával szólította lemondásra, de több csoport, valamint politikus is a politikából való távozását követeli.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára

Azbej Tristan államtitkár Facebook-bejegyzésben reagált Niedermüller szavaira, a Századvég Alapítvány pedig rasszista és morálisan vállalhatatlan nyilatkozatnak minősítette a politikus kijelentéseit.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében reagált Niedermüller szavaira, hangsúlyozva, a történelemből jól tudjuk: az üldöztetésekhez és népirtásokhoz vezető út első lépése a dehumanizálás, éppen az, amit Niedermüller Péter, a Gyurcsány-párt VII. kerületi polgármestere produkált az ATV műsorában, amikor a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket „rémisztő képződmények”-nek nevezte.

Az államtitkár nincs egyedül véleményével, miszerint az ilyen politikusnak nincs helye a közéletben.