Bagdy Gábor: „A jövőkép és a feladat a világ reménysége"

Bagdy Gábor (KDNP), főpolgármester-helyettes, a XIII. kerületi polgármesterjelölt köszöntötte a Professzorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferencia résztvevőit. A politikus köszöntőjében kiemelte, hogy „Magyarország jövőjét tekintve is elengedhetetlen, hogy a jövőkép kialakítása tettekkel társuljon, hogy a jövőt szakterületekre, azokon belüli célkitűzésekre bontsunk, amelyeken dolgozva alkothatunk igazán maradandót."

Bagdy Gábor (KDNP), főpolgármester-helyettes, a XIII. kerületi polgármesterjelölt köszöntötte a Professzorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferencia résztvevőit. (Budapest, 2019.09.21. KDNP fotó: Váli Miklós)

Bagdy Gábor köszöntő beszéde:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Megjelentek!

Örömmel köszöntöm Önöket a Professzorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferenciáján. Nagy öröm számomra, hogy hagyománnyá válik itt az Új Városháza Dísztermében ez a rendezvény és a tavalyi sikeres Sarokpontok konferencia után ismét én nyithatom meg Tarlós István főpolgármester úr képviseletében ezt a rangos eseményt.

A Professzorok a Hazáért Civil Társulás egy nemes cél érdekében, egy össztársadalmi érdekeket szolgáló közös nemzetstratégiai irány meghatározásáért, összefogó műhelybe gyűjtötte az értelmiség nemzetben gondolkodó, különböző tudományterületeken sikeres tagjait.

A mai konferencia a nemzetstratégia alkotáshoz elengedhetetlen jövőkép kialakítását hivatott elősegíteni a tudomány számos területén.

Angilában egy templom falára a következő szavakat vésték 1730 körül: „A jövőkép feladat nélkül csak álom. A feladat jövőkép nélkül kényszermunka. A jövőkép és a feladat a világ reménysége.”

Magyarország jövőjét tekintve is elengedhetetlen, hogy a jövőkép kialakítása tettekkel társuljon, hogy a jövőt szakterületekre, azokon belüli célkitűzésekre bontsunk, amelyeken dolgozva alkothatunk igazán maradandót.

Ahogy a bencés rend híres jelmondata is fogalmaz: „Ora et labora!” –„Imádkozzál és dolgozzál!”

Vallásos, keresztény emberként azt vallom, hogy céljaink eléréséhez szükséges az Istenbe vetett hit és a 3 isteni erény: a hit, a remény és a szeretet megőrzése.

Ezeken az alapokon kell élnünk, bizonyítanunk, segítve egymást és az eljövendő generációkat, akik jövőnk letéteményesei.
Nemzetünk további sikereihez élnünk kell a lehetőségekkel, törekednünk kell a folyamatos innovációra, meg kell küzdenünk a fejlődő világ új kihívásaival. Ehhez azonban elengedhetetlen a klasszikus értékeink megőrzése, múltunk tisztelete.

Az az értékrend és szakértelem, amelyet a szervezők és az előadók képviselnek számunkra is irányadó és példamutató. Ezért is vállalta el Tarlós István ennek a rendezvénynek a fővédnökségét és ezért külön megtiszteltetés számomra, hogy köszönthetem Önöket.

Bízom benne, hogy ezek a mai előadások, közös gondolatcserék elősegítik azt a hosszú távú stratégiát, mely megerősíti nemzetünket és biztosítja számunkra azt a jövőt, mely elhozza az egységet, a biztonságot, a jóllétet és a boldogságot mind a Magyar Nemzet, mind Budapest polgárai számára.

Engedjék meg, hogy bár tavaly is ezt az idézetet választottam befejezésül, idén ismét Gróf Széchenyi István szavaival zárjam köszöntőmet: „Sokan azt gondolják: Magyarország - volt; - én azt szeretném hinni: lesz!”

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Bagdy GáborProfesszorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferencia. (Budapest, 2019.09.21. KDNP fotó: Váli Miklós)

Dr. Csókay András

Dr. Csókay András Ph.D beszédet mond a Professzorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferencián (Budapest, 2019.09.21. KDNP fotó: Váli Miklós)

Prof. dr. Andrásfalvy BertalanProf. dr. Andrásfalvy Bertalan a Professzorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferencián (Budapest, 2019.09.21. KDNP fotó: Váli Miklós)

Raffay Ernő

Raffay Ernő magyar történész, politikus a Professzorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferencián (Budapest, 2019.09.21. KDNP fotó: Váli Miklós)

 Professzorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferencia

Professzorok a Hazáért Civil Társaság Jövőkép című konferencia. (Budapest, 2019.09.21. KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!