A balatoni beruházások az egész ország érdekeit szolgálják

Balatonföldvár 61,5 millió forintból, 50 százalékos önerővel fejlesztette a több mint 3 hektáros szabad strandját, amivel régi adósságát törlesztette, hiszen évtizedek óta nem jutott erre a célra forrás – mondta Holovits Huba polgármester pénteken, a projekt ünnepélyes záró-rendezvényén. A záró-rendezvényen résztvevő Móring József Attila országgyűlési képviselő (KDNP - képünkön) arról beszélt, hogy a balatoni beruházások nem csak a helyiek, hanem az egész ország érdekeit szolgálják. Azért is fontosak, mert rá kell ébreszteni a horvát tengerpartra utazó magyar családokat, hogy nem csak megállni, hanem az egész nyaralásukat érdemes eltölteni a Balatonnál. A képviselő kifejtette, szorgalmazza, hogy a kiemelt üdülőkörzet ne csak a széles körök által hozzáférhető uniós forrásokból részesüljön, hanem ismét legyen saját kerete, ami felett maga rendelkezik.

A projekt keretében a Keleti strandon található épületek jelentős részét elbontották, a megmaradó épületeket felújították, új térberendezési tárgyakat (padokat, pergolákat, szabadtéri játékokat, szeméttárolókat) telepítettek, valamint új akadálymentes vizesblokk, térkő burkolatú közösségi tér, kerítés, kerékpártároló, és sétányok épültek az elmúlt egy évben. A szombattól látogatható strand zöldterületeit és sportpályáit megújították, és helyet kapott benne egy "STRAND IDŐUTAZÁS - fürdőbugyogótól a monokiniig" című kiállítás is.
    
A beruházás Balatonföldvár önkormányzata, valamint az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Dél-Dunántúli Operatív Program "A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése" című pályázati felhívása keretében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!