A baloldal aláássa az oltások iránti bizalmat

Bizonytalanságot keltenek az emberekben – mutatott rá a kereszténydemokrata honatya.

Hollik IstvánHollik István, a KDNP országgyűlési képviselője (jobbra) és Nacsa Lőrinc frakciószóvivő (Archív fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában hétfőn arról számolt be, hogy Magyarország élen jár az átoltottságban az Európai Unióban. Bár fontos szempont ebben az oltások iránti bizalom, azt a baloldal szerinte próbálja aláásni, bizonytalanságot keltve egyes vakcinákkal szemben. Az ellenzék tudja, hogy a kínai vagy az orosz vakcina biztonságot jelent, mégis azt javasolják az embereknek, hogy csak olyan oltást fogadjanak el, amelyet az unió is jóváhagyott – jelentette ki.

A politikus elképesztő felelőtlenségnek nevezte ezt és leszögezte:

Magyarországon csak biztonságos, a szakemberek által jóváhagyott készítménnyel oltanak.

Az ellentétes álláspontot vallók szerinte fittyet hánynak a szakemberek véleményére, amivel emberéleteket veszélyeztetnek. Az pedig már több mint felelőtlenség, hogy mindezt politikai okokból teszik – fogalmazott.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a kormány részéről válaszolva leszögezte: az orosz vagy  a kínai vakcina ellen az ellenzék csak egyetlen érvet hoz fel, hogy kínai, vagy hogy orosz. Azon más, kínai készítmények ellen azonban sosem szólaltak fel, amelyeket rendelkeznek forgalmazási engedéllyel Magyarországon vagy az unióban – tette hozzá.

Rétvári BenceRétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, a párt alelnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkáraként szólalt fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 22-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Szerinte a koronavírus-oltás ellen tisztán politikai okokból lépnek fel, amellyel embereket veszélyeztetnek. Az ellenzék attól remél politikai hasznot, ha elhúzódik a járvány és súlyosabbak lesznek annak hatásai – fogalmazott.

Miközben Izraelben a lakosság felét beoltották már, az Egyesült Királyságban is a 25 százalékát, az unióban 4 százalék körüli az átoltottság.

Az ellenzékhez fordulva  úgy kijelentett: „Önök azt mondják, hogy a magyar kormány ezt nézze ölbe tett kézzel”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!