Direktor úr, nyugodj békében!

A függöny legördült. Hálát adunk, hogy részesei lehettünk egy egyszeri és megismételhetetlen előadásnak, amit egy rendkívüli művész és példás hazafi élete adott nekünk – kezdte megemlékező beszédét Orbán Viktor Kerényi Imre temetésén. Kerényi Imre Kossuth-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, zseniális rendező, nagy jobboldali kultúrpolitikus és miniszterelnöki megbízott augusztus 11-én 74 éves korában halt meg.

Kerényi ImreKerényi Imre (1943-2018)

Magunk előtt látjuk őt a rendezőt, a tanárt, a szerkesztőt, a magyar kultúra fáradhatatlan harcosát, ahogy panyókára vetett zakóban kettesével veszi a lépcsőfokokat. Mindig sietett, állandóan dolga volt – így emlékezett vissza a magyar miniszterelnök az augusztus 11-én elhunyt Kerényi Imrére.

Azt hittem nemcsak harcolni, hanem célba érni is együtt fogunk. Mert ugyanúgy oda fogunk érni, efelől nincsen semmi kétely, ahogy benned sem volt soha. Odaérünk nélküled is, de az nem ugyanaz lesz, mintha velünk lennél – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor Kerényi Imre temetésénOrbán Viktor miniszterelnök Kerényi Imre ravatalánál

Kerényi Imre keresztény magyar férfi volt, aki megtalálta az utat, hogy egyszerre szolgálhassa Istenét, hazáját és családját. Örüljünk, hogy megtalálta a boldog élet kulcsát. Örüljünk, hogy a barátunk ilyen szerencsés ember lehetett. Direktor úr, nyugodj békében! – zárta szavait a miniszterelnök.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!