„Együtt visszük végig a reformokat”

„Nem vagyok elégedetlen. A KDNP-frakció, úgy érzem, létszámában és felkészültségében is megfelelő. Jó néhány sikeres, önálló kezdeményezésünk is volt az elmúlt egy évben. Mindenképp annak könyvelem el például, hogy a család- és életvédelmi passzusok bekerültek az alkotmányba, parlamenti és kormánybeli részvételünk pedig akár túlreprezentáltnak is mondható.” – mondta Harrach Péter frakcióvezető a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának egy éves munkájáról az origonak adott interjúban.

A sajtóban többször feltűnő, a KDNP és a Fidesz közötti vélelmezett feszültséget, illetve a Kereszténydemokrata Néppárt nyomásgyakorlási lehetőségeit firtató kérdésre válaszolva a frakcióvezető kijelentette, hogy „tudatában vagyunk az erőviszonyoknak, és mértékletességet gyakorolunk. A méretünk és létszámarányunk szabta józan határt nem lépjük át követeléseinkben”.

Az esetleges kormányátalakításról Harrach Péter elmondta, hogy nem lát olyan okot, amely hogy bármelyik minisztert vagy államtitkárt le kellene cserélni, de tudomásul veszik, hogy a miniszterelnöknek van kormánya és nem fordítva, éppen ezért a munkatársait ő válogatja meg, ám szeretnék, ha a jelenlegi arányt továbbra is meg lehetne tartani.

A törvénykezési munkáról szólva a frakcióvezető megjegyezte, néhány dolgot másképp csináltak volna, a KDNP-nek más a stílusa, mint a Fidesznek, de a célok érdekében a két párt együtt viszi végig azokat a reformokat, amelyek Magyarország megújulásához szükségesek.

A teljes interjút itt olvashatja el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!