Elhunyt Balázs Fecó - Tisztelői, pályatársai búcsúznak

Saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenészt, billentyűst, énekest, zeneszerzőt, akitől Orbán Viktor miniszterelnök és Simicskó István KDNP-frakcióvezető mellett számos pályatársa, tisztelője búcsúzott.

Simicskó István Balázs FecóvalBalázs Fecó (1951-2020) Simicskó Istvánnal (Fotó: Simicskó István Facebook-oldala)

„Elment Balázs Fecó. Isten Veled, Barátom!” – búcsúzott az énekestől saját Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, aki Balázs Fecó és Keresztes Ildikó egyik közös felvételét is megosztotta. „Isten nyugosztaljon, Fecó!" – ezzel a mondattal és egy közös képpel búcsúzott Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője közösségimédia-bejegyzésében.

„Lendület, életszeretet és szakmai áhítat jellemezte életpályáját, bizonyítékaként annak a szakmai és emberi alázatnak, amire csak kevesen képesek” – méltatta Balázs Fecót az EMMI által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

Fischer László gitáros, a Korál együttes alapító tagja a lírai rock egyik legfontosabb hazai képviselőjeként emlékezett Balázs Fecóra.

Mint az MTI-nek felidézte, Balázs Fecó a Korál 1978-as megalapításával korábbi együttese, a Taurus munkásságát szerette volna tovább vinni, ez a dallamos rockzene jellemezte aztán a Korált is. Fischer László elmondása szerint Balázs Fecóval nagyszerű élmény volt együtt zenélni: „mi ketten jól kiegészítettük egymást, ő inkább a lírai vonalat vitte, én meg a rockost” – idézte fel. A megalakulás óta eltelt több mint negyven év bizonyítja, hogy a Korál munkássága időtálló dolog – hangsúlyozta Fischer László, aki emlékeztetett a 2018-ban az Arénában adott nagy sikerű jubileumi Korál-koncertre is.

Mága Zoltán hegedűművész szintén a Facebookon idézte fel mély gyásszal Balázs Fecóval, „a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválóságával” közös fellépéseiket. Mint közölte, Balázs Fecóval együtt „egy nagy, világra szóló produkcióval” szerették volna megköszönni a koronavírus elleni harcban részt vevők munkáját. „A szomorúság és a fájdalom most embertársaink millióinak tölti el szívét, mert egy ikon, egy legenda hagyott itt minket. Gyászollak zenészként, barátként, rajongódként, családommal együtt. Drága Fecó, nyugodj békében!” – búcsúzott Mága Zoltán.

Hivatalos Facebook-oldalán vett búcsút Balázs Fecótól többek között a Piramis zenekar és az Apostol együttes is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!