Elhunyt Kriza Ákos, Miskolc korábbi polgármestere

A Fidesz–KDNP-s egykori városvezető kilenc éven át irányította a borsodi megyeszékhelyt.

Kriza Ákos hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után elhunyt 

– tudatta a Fidesz kedden a Facebookon.

Kriza ÁkosKriza Ákos (1965-2021)

Azt írták, hogy Kriza Ákos kilenc évig hűen szolgálta Miskolcot polgármesterként, hivatalában töltött ideje alatt a város történelmi léptékben fejlődött. Kriza Ákost a Fidesz saját halottjának tekinti – olvasható a bejegyzésben.

Elhunyt Kriza Ákos, aki életével példát mutatott, szeretett városa, Miskolc soha nem látott fejlődésen ment keresztül a munkájának köszönhetően. Távozásával közösségünk egy nagyon értékes embert veszített el. Isten nyugosztaljon, barátom!

– búcsúzott Facebook-oldalán Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Miskolc most elhunyt korábbi, Fidesz–KDNP-s polgármesterétől.

A miskolci polgármesteri hivatal közleménye szerint Kriza Ákos élete 56. évében, kedden hunyt el. Felidézték, hogy az egykori polgármester Nagyváradon született 1965-ben, felsőfokú tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte, onnan indult el az orvos-közgazdászi, egészségügyi menedzseri pályán.

Miskolcon 1990-ben telepedett le, általános orvosi diplomája megszerzése után. Fül-orr-gégész szakvizsgáját letéve a Diósgyőri Kórházban dolgozott klinikai orvosként, majd családorvosként folytatta munkáját. 1999-től a Vasútegészségügyi Kht. Miskolci Egészségügyi Központ orvos-igazgatója volt egészen 2010-es polgármesterré választásáig.

Hozzátették, hogy már ifjú korában is szívesen sportolt, tőrvívóként országos bajnoki címet szerzett, majd a dzsúdó felé fordult, a sportág szeretetét pedig továbbadta leányának, Annának is, aki cselgáncsban világbajnoki bronzérmet is szerzett az MVSI–Miskolc sportolójaként.

Miskolc városát 2019-ig vezette, amikor is egészségi állapota miatt visszavonult a politikától.

„Hosszú ideje küzdött betegségével, melyet méltósággal viselt” – írták.

A közlemény szerint Miskolc városa nevében Veres Pál polgármester felajánlotta, hogy Kriza Ákost az önkormányzat saját halottjának tekinti és díszsírhelyet biztosít neki.

A KDNP miskolci szervezetének részvétnyilvánítása ide kattintva olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!