Erbíl püspökével tárgyalt Orbán Viktor és Semjén Zsolt

Magyarországnak a világkereszténységen belüli kötelességeiről és feladatairól is tárgyalt Mar Abrisz Juhana erbíli püspökkel Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke csütörtökön az Országházban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Mar Abrisz Juhana erbíli püspököt az Országházban 2018. február 22-én. Balról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (b2) és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (k). (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely)

A megbeszélésen – amelyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is – megállapították: Magyarország és Európa keresztény alapjainak megerősítése nem lehetséges anélkül, hogy ne törődnénk az ősi, keleti keresztény közösségekkel – ismertette Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Mar Abrisz Juhana erbíli püspököt az Országházban 2018. február 22-én. (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely)

Magyarország nem személytelenül akar segíteni az üldözött keleti keresztényeknek, ezért döntött úgy, hogy nem a nagy nemzetközi szervezeteken keresztül segít, hanem közvetlenül a bajban lévő közösségeket támogatja. Az elmúlt időszak eredményei megmutatták: sikeres és ma már sokak által követett megoldás, hogy nem a bajt hozzuk hozzánk, hanem a segítséget visszük oda, ahol az emberek nélkülözéstől és üldöztetéstől szenvednek. A magyar támogatás már eddig is sok ezer közel-keleti keresztényt segített hozzá ahhoz, hogy szülőföldjén maradhasson, és ne kelljen a menekültek életét élnie – tájékoztatott a megbeszélésről a sajtófőnök.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!