Erősítsük hitünket a magyar kultúra napján is

Ha a civilizáció vallási alapja megszűnik, akkor annak ereje, befolyása jelentősen gyengül, létezése kérdőjeleződik meg. Ezt jó, ha Brüsszelben és az Európai Unióban mindenhol tudják, ezért kell megerősíteni hitünket a magyar kultúra napján is – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter a tárca hétfői ünnepi rendezvényén a fővárosi Stefánia Palotában.

Simicskó István a KDNP alelnöke, honvédelmi miniszter

„Olyan közös nevezőt jelent számunkra a civilizáció, amelyben megfogalmazhatjuk, hogy mi magyarok közös térben és időben élünk, ahol a kulturális otthonosság érzése a legmagasabb szinten tölthet el minket, és megkülönböztet a többi civilizációban élő embertől. Tiszteljük őket, saját értékeinket nem erőszakoljuk rájuk, de a világ úgy szép, ha a maga terében és idejében színes” – fejtette ki Simicskó István.

A miniszter kiemelte: a Zrínyi haderőfejlesztési célkitűzések között hangsúlyosan szerepel, hogy 2026-ra olyan jó szellemiségű hadsereggel rendelkezzünk, amely tiszteli hagyományait, értékrendje stabil, és ütőképes haderővé fejleszthető, amely mindenkor képes Magyarország határainak megvédésére, biztonságának garantálására, nemzetközi kötelezettségeinek teljesítésére.

Mint fogalmazott, a 21. században érzékelhető változások nagyon gyorsak, óriási kihívásokkal kell szembe nézni és ebben kell megvédeni a magyar kultúrát, nemzeti értékeinket. Idézte a reformkor jeles pesti egyetemi tanárát, Fejér Györgyöt, aki a nemzeti kultúra rendszerének elemei között a nemzeti hadügy kérdéseit is tárgyalta.

„Napjainkban változnak a hadviselés szabályai és formái is, módosul a civilizációk közötti erőegyensúly. Kulturális konfliktusok vannak jelen a világban, gondoljunk a bevándorlás okozta problémákra, az új típusú népvándorlásra. Ha helyesen értelmezzük, a kultúra arra a nagy kérdésre is választ ad, kik vagyunk mi: a valláson kívül a vérség, az életmód és azok az értékek, szokások kötnek össze minket, amelyeket felmenőinktől örököltünk” – jelentette ki Simicskó István.

Arra is kitért, hogy ha a globalizációt nem a nagytőke uralja, akkor komoly eredményei lehetnek, ha visszatérünk az istenhithez és a szeretet globalizációját hirdetjük.

A magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségen Simicskó István elismeréseket adott át.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!