Felszólítjuk Karácsony Gergelyt, távolítsa el „szakértőjét”!

A KDNP felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a gyermekek megkeresztelését betiltani akaró „szakértőjét” azonnal távolítsa el hivatalából. Ez az antikrisztiánus, patologikus gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi!

A Kereszténydemokrata Néppárt nevében:

Semjén Zsolt elnök

Vejkey Imre pártügyész

 

***

Mint a Vasárnap.hu megírta, Karácsony Gergely főpolgármester szakértője, Békés Gáspár szerint jogi szempontból illegitim, ha valaki gyerekként lesz tagja az egyháznak.

Békés Gáspár Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozik a Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztályán.

A magát ateista aktivistaként is aposztrofáló „szakember”

rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában,

két évvel ezelőtt megjelent írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök.

A Vasárnap.hu egyik olvasója hívta fel arra a figyelmet, hogy ez a „derék”

Békés Gáspár korábban amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyermekek keresztelését.

Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban? – írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom nevű blogján még 2018-ban. A cikkben kifejtette, a keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan: „Meg kell értenünk és értetnünk, hogy a gyerek nem a szülő tulajdona, jószága, hanem állampolgár. Amennyiben ezt nem fogadjuk el, akkor viszont nem kritizálhatjuk a fényevő, oltásellenes, nőket körülmetélő szülőket sem, hiszen akkor relatív, hogy ki mit tehet meg a gyerekeivel, a határ pedig elmosódik. A szülőknek nem ahhoz van joguk, hogy a gyereket indoktrinálják, hanem hogy a fiatalok érdeklődésének megfelelően, a jogaival összhangban segítsék fejlődését. A keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan.”

Békés Gáspár írására a Klubrádió is felfigyelt, a szerzővel Dési János beszélgetett a Reggeli gyors című műsor 2018. június 5-ei adásában. 

Békés a műsorban úgy fogalmazott: „Legyen tiltva a keresztelés,

mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve vagy beletéve.”

Sőt, még ennél is tovább ment, amikor azt mondta: „Szimbolikusan mindenképpen megsértése a keresztelés a gyerekek jogainak.”

Az adást visszahallgatva tanulságos, hogy még

a magát liberálisnak valló műsorvezető is teljesen abszurdnak tartotta Békés felvetését, és a kommunizmus vallásellenes túlkapásaira asszociált. 

 

 

(Nyitókép: 123RF)