Felülvizsgálják a területi védelmi igazgatóságok működését

– Felülvizsgálják a területi védelmi igazgatóságok működését az idén, ezután pedig jogi és hatásköri változások is lesznek – jelentette be Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a fővárosi védelmi bizottság 20. jubileumi tájértekezletén Budapesten. Mint mondta, a cél a szakszerűség és a hatékonyság növelése a meglévő tudás és képességek továbbfejlesztésével.

Simicskó István úgy fogalmazott: békeidőben kell a védelmi rendszereket kiépíteni, hogy veszély esetén mindenki tudja tenni a dolgát. Hozzátette, hogy a pénzügyi gondok a honvédelmi tárca költségvetését is érintették, de a kormány gondoskodik a védelmi bizottságokról. Ezek működését az idén áttekintik, mert a kormányhivatalok létrehozása után strukturális változtatások szükségesek.
    
A parlamenti államtitkár kitért arra is, hogy a NATO 2010-ben új válságreagálási rendszert alakított ki, ez olyan rendszabályokat tartalmaz, amelyeket a magyar jogrendbe is át kell ültetni. Az ehhez kapcsolódó kormány-előterjesztés kidolgozását már megkezdték. Simicskó István kifejtette: a szabályozás prioritása a polgári és katonai tennivalók együttes koordinálása. Mint mondta, az önkéntes tartalékos rendszer jó nyitási lehetőség, módot ad arra, hogy a civileket is bekapcsolják a honvédség életébe. Példaként említette, hogy Franciaországban jól működik az úgynevezett polgári tartalékos rendszer is, amelyben közéleti szereplők, polgármesterek, művészek vállalnak tartalékos szolgálatot, ezzel pedig másokat is arra motiválnak. Az államtitkár Magyarországon is hasonló rendszer működését szeretné elérni.
    

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!