Fenyegető pénzbehajtás és megszorítások Karácsony Budapestjén

Pénzbehajtás és megszorítások fenyegetik a fővárosiakat – írta a Magyar Nemzetnek küldött nyilatkozatában az Energiaügyi Miniszté­rium Karácsony Gergelyék vízdíjemelési tervei kapcsán. Úgy vélték, a főpolgármester a felelős a hatáskörébe tartozó vízművek üzemeltetéséért, és a megemelkedett adóbevételei ellenére is a csőd szélére sodorta Magyarország legtehetősebb önkormányzatát. Bagdy Gábor, a fővárosi Fidesz–KDNP képviselője úgy vélekedett: a főváros a végóráit éli pénzügyi értelemben, amiről csak maga tehet.


 

A Fővárosi Vízművek működése a főpolgármester felelőssége. Karácsony Gergely 214 milliárdos megtakarítással vette át a fővárost, és egyre növekvő iparűzési adóbevétellel rendelkezik. Ennek ellenére a csőd szélére vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát, és most, hogy elfogyott a pénz, Gyurcsány parancsára támadja a kormányt, mindenhol pénzt akar behajtani, és megszorításokkal fenyegeti a budapestieket

 

– írta a Magyar Nemzet kérdéseire küldött válaszában az Energiaügyi Minisztérium arra reagálva, hogy a BKK-jegyek árának drasztikus megemelése után vízdíjemelés is várható Budapesten. 

– A főváros pénzügyi értelemben a végóráit éli, nem hivatkozhatnak külső okokra – emelte ki megkeresésünkre ezzel kapcsolatban Bagdy Gábor, a fővárosi Fidesz–KDNP képviselője. Emlékeztetett: a főváros pénzügyi helyzete napról napra rosszabb, annak ellenére, hogy több mint kétszázmilliárdot örököltek az előző, Tarlós István vezette fővárostól. Arra reagálva, hogy a Karácsony Gergely-féle városvezetés pert fog indítani a Magyar Energia- és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) ellen azért, hogy megtudja, mennyibe kerül egy köbméter víz kitermelése és csővezetékes szállítása, a képviselő kijelentette: 

a főváros vezetése kommunikációs játszmába kezd, amikor elkezd pereskedni, ez látható volt a szolidaritási adónál is.

A Magyar Nemzet megkereste Tüttő Kata főpolgármester-helyettest is, aki elmondta: a fővárosi költségvetésből és a közvilágításból kell pénzt elvenniük, hogy a vízdíjakat tudják fizetni, ami óriási veszteséget jelent a fővárosnak. Bagdy Gábor szerint ez demagógia, ugyanis lett volna más lehetősége a fővárosnak, például nem kellett volna olyan sok osztalékot kifizetnie a Fővárosi Csatornázási Műveknek.
Ahogy arról tegnap lapunk beszámolt, újabb megszorítást tervez Karácsony Gergely és a fővárosi vezetés. A BKK-jegyek árának huszon­nyolc százalékos megemelését követően a fővárosi vízdíjak növelését is kilátásba helyezte Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. 

Karácsony Gergely főpolgármester jobbkeze arra hivatkozott, hogy a Fővárosi Vízműveknél az előállítási költségek kétszer nagyobbak a bevételnél. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint tarthatatlan, hogy a budapesti vállalkozások nem a piaci árat fizetik meg a szolgáltatásért.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!