A Fidesz–KDNP 2/3-os győzelme Józsefvárosban és a Belvárosban is

Mindkét fővárosi időközi választás a kormánypártok hatalmas fölényével zárult vasárnap.

            Fidesz-KDNP

 

Sára Botond, a kormánypártok jelöltje nyerte meg a józsefvárosi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján, a valasztas.hu-n közzétett, nem végleges adatok szerint. A Fidesz–KDNP jelöltje a leadott szavazatok 62,6 százalékát kapta 95 százalékos feldolgozottság alapján.

Az NVI adatai szerint Sára Botondra (Fidesz–KDNP) 7786-an szavaztak (62,63 százalék), a teljes balliberális ellenzék (MSZP, P, DK, LMP, Momentum) támogatta Győri Péterre 4552-en (36,62 százalék), míg Fehérvári Zsolt Istvánra (Magyar Munkáspárt) 93-an (0,75 százalék).

Az időközi választást azért tartották a VIII. kerületben, mert az április 8-ai országgyűlési választáson a kerület addigi polgármesterét, Kocsis Mátét (Fidesz–KDNP) képviselővé választották, s a két tisztség összeférhetetlen.

Az V. kerületben, Belváros-Lipótvárosban ugyancsak azért kellett időközi választást tartani a 4. számú egyéni választókerületben, mert Böröcz László (Fidesz–KDNP) addigi önkormányzati képviselő a tavaszi parlamenti választáson országgyűlési mandátumot szerzett.

A 2321 szavazóból 470-en mentek el szavazni. Balla Valéria Emese, a Fidesz–KDNP jelöltje győzött a szavazatok 67,24%-át szerezve meg. Az összellenzéki – hivatalosan független – Nagy Béla 28%-ot kapott, a szintén függetlenként induló Schmuck Andor pedig 21 voksot gyűjtött be, ami a szavazatok 4,5%-át jelentette.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!