Földi László: A gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, hogy jelentős fejlesztéseket indítsunk

Földi László (KDNP) arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a megfelelő úthálózat további tőkebefektetéseket vonz, az ott élők kényelmesebben, biztonságosabban közlekedhetnek. A magyar gazdaság jó teljesítménye lehetővé teszi, hogy Magyarország jelentős fejlesztéseket indítson el, ezen belül is a vidék fejlődjön, amihez a közúthálózat fejlesztése is hozzátartozik. Ez egy többszörösen megtérülő befektetés - mutatott rá.

Földi László (KDNP) országgyűlési képviselő
    
Azt kérdezte, a kormány programja pontosan milyen bővítést tesz lehetővé és mely településeket érinti?
    
Cseresnyés Péter, az innovációs tárca államtitkára kiemelte: az útprogram célja, hogy a magyar emberek és vállalkozások számára gyors ütemben bővülő, folyamatosan emelkedő szolgáltatási színvonalat biztosítsanak. Kifejtette: 2016 és 2024 között 3200 milliárdot fordítanak közútfejlesztésre, ebből 1800 milliárd forint hazai forrás.

A program részeként 1000 km új és fejlesztett szakasszal bővül, a cél, hogy bekössék a megyeszékhelyeket, nagyobb városokat, forgalmasabb ipari parkokat, gazdasági térségeket a hazai gyorsforgalmi hálózatba. Szintén cél, hogy Magyarország bármely pontjáról 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos útszakasz - jelezte. Még idén 200 km gyorsforgalmi utat adnak át, amelyet jövőre 225 km gyorsforgalmi és főút követ - tette hozzá.
    
A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!