Földi László: A szankciók Európának jobban fájnak, mint Oroszországnak

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a parlamentben napirend előtt bírálta az elhibázott brüsszeli szankciós politikát kedden a parlamentben napirend előtt, ami miatt a szlovák kormányfő már államcsődtől tart.

Földi László megjegyezte: az Európai Bizottság elnöke újabb szankciós csomagot jelentett be.

Szólt a kőolajimport beszüntetéséről és arról, hogy már szenet sem vesznek Oroszországtól az európai országok. Szerinte a kőolajimportra kivetett szankcióval Brüsszel semmit sem ért el, Oroszország ugyanis Ázsiában talált magának másik piacot.

Leszögezte: a szankciók Európának jobban fájnak, mint Oroszországnak, mégis Brüsszel újabb szankciók kidolgozásán töri a fejét. Azonnali béketárgyalásokat követelt. 

 

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára bírálta a baloldal azon állítását, hogy nem a szankciók felelősek az inflációért, a magas energiaárakért. Szerinte a baloldal is tudja, hogy ez nem igaz. Ha eltörölnék az energetikai szankciókat és nem lebegtetnének újabbakat, azonnal megfeleződnének az árak - jelentette ki.

Hangsúlyozta azt is, hogy a kormánynak nem erkölcsi kötelessége olyan szankciókat támogatni, amelyek romba döntenék a magyar gazdaságot. Inkább meg kell védenie ezekkel szemben az embereket.

Szólt a nemzeti konzultációról, mondván: a magyar kormányt érdekli az emberek véleménye.

Európa energiaválságban szenved, a Gazprom közben rekordnyereséget ér el - mondta az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!