Fontos az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése

A kereszténydemokrata Habis László szerint az ipar fejlesztése és a turizmus szempontjából egyaránt kiemelkedően fontos az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése, a jól tervezhető közlekedés biztosítása.

A KDNP-s országgyűlési képviselő, Eger polgármestere az MTI-nek felidézte, hogy Fónagy János államtitkár előző nap a parlamentben azt mondta, a Közlekedés Operatív Programban a Füzesabony-Eger útvonal fejlesztése két szakaszban szerepel. Az út átadását – amely a lakott településeket és a vasutat is elkerüli – 2013-ra, legkésőbb 2014-re tervezik. Megjegyezte, hogy már a 35 évvel ezelőtti rendezési tervben felmerült az út megépítése.
    
Habis László kiemelte: a fejlesztés két szakaszban valósulhat meg, s összesen mintegy 9,5 milliárdos beruházást jelent. Ennek 85 százalékát uniós források, 15 százalékát a költségvetés biztosítja.
    
Eger kereszténydemokrata polgármestere hozzátette: a közlekedés fejlesztése a város déli területén lévő ipari park, illetve az ott található konferenciaközpont miatt is kiemelt fontosságú. A jövőben azt tervezik, hogy Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen felé is fejlesztik majd a közlekedést. Jelenleg Egert csak több településen áthaladva, illetve a 25-ös úton lehet megközelíteni, utóbbi azonban télen igen balesetveszélyes.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!