Fülöp Attila: 2024-ben 1300 milliárd forint jut szociális kiadásokra

Az Országgyűlés döntése nyomán a 2024-ben közel 1300 milliárd forint használható fel gyermekvédelemre és szociális kiadásokra - jelentette ki a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa a Magyarországi Evangélikus Egyház által megrendezett Diakónia napján, hétfőn Budapeten.

Ez az összeg négyszer több mint 2010-ben, amikor csupán 325 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra – közölte Fülöp Attila, a Deák téri evangélikus templomban megtartott ünnepségen.

Ebben a helyzetben a kormány továbbra is az evangélikus egyház partnere kíván lenni a diakóniai munkában

 

– tette hozzá.

A politikus úgy vélekedett, hogy az immár hagyományos Diakónia napja örömünnep mindazok számára, akik a gondoskodáspolitikában tevékenykednek, illetve szociális segítő munkát végeznek.

Annál is inkább – folytatta – mert a szektorban dolgozók olyan területen, az idősgondozásbal, a fogyatékkal élők gondozásával foglalkozó intézményekben, illetve a gyermekvédelmi munkában tevékenykednek, amelyek sokszor nem az élet napos oldalát jelentik. Vagyis a terület telve van olyan traumákkal, amelyet a külső szemlélők távol tartanak maguktól – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a evangélikus diakónia nyolcezer honfitársunknak nyújt segítséget kétezer munkatárs közreműködésével.

Ez amit önök tesznek, a közösségért, az országért végzett munka, misszió, amit a rászoruló családok érdekében végeznek

 

– mondta Fülöp Attila.

Az ünnepségen átadták az Év diakónusa díjat, amit Bajnóczi Attiláné a Budavári Evangélikus Egyházközség munkatársa nyert el.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!