Fülöp Attila: Az Apponyi Franciska Jövőműhely Program valósággá teszi az álmokat

Az Apponyi Franciska Jövőműhely Programnak köszönhetően valósággá vált egy gyermekvédelmi gondoskodásba került fiatal álma azzal, hogy rendőr lett – derült ki a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárának, a KDNP politikusának pénteki Facebook-bejegyzéséből.

Fülöp

 

Fülöp Attila azt írta a közösségi oldalán, hogy Sándor 12 éves korában került gyermekvédelmi gondoskodásba. Gyerekkori álma volt, hogy egyszer a nagy „kék család" tagja lehessen.

Az Apponyi Franciska Jövőműhely Programnak köszönhetően jó úton halad a cél fele, melyben mentora, Norbert mindenben segítségére van.

Sándor felvételizett a rendőrjárőr képzésre, február óta pedig a XIV. kerületi Rendőrkapitánysággal áll szerződésben - tette hozzá az államtitkár.

A bejegyzés alatt megosztott videóban D. Tóth Norbert rendőr őrnagy, az Apponyi Franciska Jövőműhely Program mentora azt mondta, hogy nagy örömmel fogadta a részvételre való felkérést, mivel ő maga is nevelkedett állami gondoskodásban, ezért pontosan tisztában van azzal, hogy mennyire fontos a segítség egy ilyen fiatalnak, "amikor nem találja a helyét a saját koordináta-rendszerében, amikor nem tudja, melyek a számára megfelelő irányok".

Mi, akik a programban részt veszünk, azon vagyunk, hogy a fiatalok mellett álljunk és mindenben segítsünk, hogy ha szükség van ránk. Célunk, hogy a munkaerőpiacon való eligazodás mellett segítsünk nekik felkutatni és felszínre hozni a bennük rejlő lehetőségeket, értékeket, melyekkel meg fogják állni a helyüket az élet különböző területein"

– fogalmazott az őrnagy.

Hozzátette, a rendőrség nem csupán egy testület, hanem „családpótló erővel” is bír.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!