Fülöp Attila: Fontos a civil és egyházi szervezetek szerepe a gondoskodáspolitikában

A gondoskodás területén megkérdőjelezhetetlen a civil és egyházi szervezetek eredményessége – hangsúlyozta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa hétfőn Szekszárdon.

FülöpFülöp Attila a fogyatékossággal élőket segítő Kék Madár Alapítvány lakhatást segítő projektjének zárórendezvényén, egy lakóotthon átadásán közölte: az utóbbi években a civil és egyházi szereplők a kormányzat támogatásával egyre eredményesebben tudnak működni a gondoskodáspolitika területén.

Úgy vélekedett:

a gondoskodáspolitikának a legfontosabb része, hogy azt a kormányzat, a civilek, az egyházi intézmények együtt végezzék, s folyamatosan erősödjön utóbbiak szerepe.

A szekszárdihoz hasonló beruházásokra kitérve közölte: országszerte 35 helyszínen 16 milliárd forintot fordítottak az elmúlt években a fogyatékossággal élők támogatott lakhatásával kapcsolatos beruházásokra, s idén év végére már ötezer fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban, az önálló élet reményében.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a kommunizmusból örökölt nagylétszámú intézményekkel szemben komolyabb segítséget nyújt egy-egy kisebb lakóépület a rászorulóknak és közösségivé is teszi a fogyatékosság ügyét.

Úgy vélte: ahhoz segítenek hozzá ezek a beruházások, hogy merjünk beszélni arról, hogy az emberi élethez hozzátartoznak a nehézségek is.

Kiemelte, hogy az otthonokban lakók döntenek saját életükről, önálló életet élnek, és ehhez minden segítséget megkapnak.

Mészáros Andrea, az 1997 óta működő alapítvány ügyvezetője elmondta: hiánypótló beruházások és eszközbeszerzések valósultak meg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 658 millió forintos támogatásával.

Közölte: a pályázati forrás segítségével 17 fogyatékossággal élő ember számára sikerült támogatott lakhatást biztosítani a most létrehozott két lakóótthonban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!