Fülöp Attila: A gondoskodáspolitika szak elindítása újfajta megközelítést mutat

A diplomát érő gondoskodáspolitika szak elindítása bizonyos szempontból más, újfajta megközelítése a területnek – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet közötti megállapodás szerdai aláírásakor.

Fülöp Attila azt mondta, bízik abban, hogy az egyetem és a szociálpolitikai intézet együttműködésének köszönhetően a gondoskodáspolitika, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozóknak nyújtott képzéseken keresztül, még magasabb szintre emelhető.

Mint mondta,

az elvárás az, hogy a szolidaritást, ami ennek a területnek az alapköve, még inkább, még több helyen el lehessen terjeszteni.

 

A gondoskodáspolitikai képzés kiemelten fontos az államtitkár szerint, mert a szociális területen végzett munka egy bonyolult összjáték, aminek rengeteg szereplője van.

Szükség van jogszabályalkotására, állami pénzügyi támogatásra, a szolgáltatásokat nyújtó önkormányzatok, az egyházi fenntartók, a civil szervezetek minőségi munkájára. Szükség van továbbá az ellátott és az ellátó együttműködésére, az ellátott családjának a bevonására, szükség van tehát mindenkinek a felelőségvállalására – fejtette ki Fülöp Attila.

Fülöp Attila szerint a mostani helyzet a segítő szakmák irányába talán nagyobb felhajtóerővel, nagyobb kereslettel bír, mint korábban. Ehhez egyebek mellett az elmúlt évek történései, a koronavírus-járvány és a háborús helyzet is hozzájárultak.

Az államtitkár úgy látja, a gondoskodáspolitika területéhez kapcsolódó szakmákra mindig szükség volt és szükség lesz, ezért is tartja fontosnak a 2023 tavaszától elinduló szakot.

A két intézmény közötti megállapodás részleteit Ternyák Csaba az egyetem nagykancellárja, egri érsek, Pajtókné Tari Ilona rektor, valamint a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója, Tóth Tibor ismertette.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!