Fülöp Attila: A gondoskodáspolitikában megkerülhetetlenek az egyházak

A gondoskodáspolitikában az egyházi szereplők megkerülhetetlenek ma Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára, a KDNP politikusa kedden Hajdúböszörményben.

Fülöp Attila a debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegye szociális intézményének alapkőletételi ünnepségén azt mondta, a gondoskodáspolitika egyetlen helyes és jól értelmezett felfogása az, ha a kormányzat mindig megkeresi azoknak a szereplőknek az együttműködését, akik helyben a legtöbbet tudnak segíteni, már csak a helyi közösségbe való beágyazottságuk miatt is.

Ez a közösségépítő erő és beágyazottság az egyházaknál megvan, ez elvitathatatlan és megkérdőjelezhetetlen ebben az országban

 

– tette hozzá az államtitkár az 1,2 milliárd forint egyházi forrásból megvalósuló, ötven személyes idősotthon alapkőletételi ünnepségén.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!