Fülöp Attila: A GYOD bővítése kezelni tudja az autisták helyzetét

Senki nem esett ki a támogatási rendszerből, sőt bővült az otthonápolásban részesülők száma – jelentette ki Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a HírTv Magyarország élőben című műsorában annak kapcsán, hogy az autistáknak kedvezően kiegészült a gyermekek otthongondozási díjának, a GYOD-nak a szempontrendszere. Az államtitkár emlékeztetett: tavalyhoz képest jövőre megduplázódik, mintegy 55 milliárd forintra nő a gondozási díj összege.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért felelős államtitkár a HírTv Magyarország élőben című műsorunkban (2019.07.18.)

Fülöp Attila a műsorban kifejtette, hogy az idén bevezetésre került GYOD-ot érintő kormányhatározat által még cizelláltabban vehető figyelembe a rászorulók élethelyzete. A határozat megszületése után az LMP kiadott egy közleményt, amely szerint a kormány nem ad egységes támogatást mindenkinek, akit autizmussal diagnosztizáltak. Az államtitkár ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy korábban az LMP volt az a párt, amelyik nem szavazta meg a GYOD-ot.

A szociális ügyekért felelős államtitkár az ÁGOTA-táborról is beszélt, amely az állami gondozásban élő és veszélyeztetett fiatalokat érinti. Az idei nyaraláson hatszázan vesznek részt. Országos szinten huszonháromezer gyerek van kiemelve az eredeti (családi) környezetéből, akiknek egészséges nevelkedésük nincs biztosítva.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!