Fülöp Attila: Huszonháromezer gyerek van a gyermekvédelemben

Huszonháromezer gyerek van a gyermekvédelemben jelenleg Magyarországon, a cél pedig az, hogy ők családi közegben lehessenek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért felelős államtitkár

Fülöp Attila azt mondta, a gyerekeknek a családban van a legjobb helye, ezért minél több nevelőszülőre van szükség.
    
Az államtitkár szerint kibeszéletlen közügy azoknak a gyerekeknek a sorsa, akiket ideiglenesen kiemelnek egy családból. Annak érdekében, hogy erről több szó essen és a nevelőszülői programot is népszerűsítsék, az Emmi családi napot tart vasárnap a Várkert Bazárban - közölte.
    
Hozzátette, fontos bemutatni, hogy a traumán átesett gyerekek ugyanolyan értékekkel rendelkeznek, mint bárki más.
    
Ismertette: a nevelőszülő feladata nem az örökbefogadás, hanem a gyermek befogadása, amíg a családja nem jön helyre, vagy valaki nem fogadja örökbe. A kormány ehhez anyagi támogatást nyújt, hogy a nevelőszülők a nevelésre összpontosíthassanak.
    
Fülöp Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, ahhoz, hogy valaki nevelőszülő legyen, el kell végezni egy képzést, és meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. A nevelőszülőség munkaviszonyt ad, de másik munkát is lehet vállalni mellette - tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!