Fülöp Attila: Huszonháromezer gyerek van a gyermekvédelemben

Huszonháromezer gyerek van a gyermekvédelemben jelenleg Magyarországon, a cél pedig az, hogy ők családi közegben lehessenek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért felelős államtitkár

Fülöp Attila azt mondta, a gyerekeknek a családban van a legjobb helye, ezért minél több nevelőszülőre van szükség.
    
Az államtitkár szerint kibeszéletlen közügy azoknak a gyerekeknek a sorsa, akiket ideiglenesen kiemelnek egy családból. Annak érdekében, hogy erről több szó essen és a nevelőszülői programot is népszerűsítsék, az Emmi családi napot tart vasárnap a Várkert Bazárban - közölte.
    
Hozzátette, fontos bemutatni, hogy a traumán átesett gyerekek ugyanolyan értékekkel rendelkeznek, mint bárki más.
    
Ismertette: a nevelőszülő feladata nem az örökbefogadás, hanem a gyermek befogadása, amíg a családja nem jön helyre, vagy valaki nem fogadja örökbe. A kormány ehhez anyagi támogatást nyújt, hogy a nevelőszülők a nevelésre összpontosíthassanak.
    
Fülöp Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, ahhoz, hogy valaki nevelőszülő legyen, el kell végezni egy képzést, és meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. A nevelőszülőség munkaviszonyt ad, de másik munkát is lehet vállalni mellette - tette hozzá.