Fülöp Attila: Jut elég hely a hajléktalanoknak

 A hajléktalanszállókon a téli hidegek beállta után is jut elég hely a rászorulóknak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fülöp Attila hozzátette: a veszélyezettség nélküli túlélés záloga, hogy mindenkinek legyen fedél a feje felett, kapjon ruhát, illetve élelmet.
 
Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára

Elmondta: az elmúlt másfél hónapban körülbelül ezerkétszázzal többen vették igénybe a hajléktalanellátást, mint az azt megelőző hónapokban, a hideg időben pedig arra számítanak, hogy még inkább megtelnek a szállók. Kiemelte: a múlt hétvégén 82 százalékos volt a hajléktalanszállók kihasználtsága.

Több évtizede működik a magyar hajléktalanellátás, amelyben szoros együttműködésben vesznek részt a szolgáltatók, a mentőszolgálat és a rendőrség. Utóbbi a lehető legemberségesebben alkalmazza az október 15-én hatályba lépett jogszabályt, amely szerint nem lehet életvitelszerűen használni a közterületeket - fogalmazott Fülöp Attila.