Fülöp Attila: Karácsonykor azoknak a gyermekeknek a legnehezebb, akik nem ünnepelhetnek családi körben

Egyszülős családban és nevelőotthonban nevelkedő gyermekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az Emberi Erőforrások Minisztériumnak (Emmi) dolgozói. A névre szóló ajándékcsomagokkal a József Attila Gyermekotthoni Központban nevelkedő 140 gyermeket és 100 egyszülős családot ajándékoznak meg a minisztérium dolgozói.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) adománygyűjtésén 2018. december 15-én (MTI fotó: Koszticsák Szilárd)

Az ajándékokat szombat délelőtt indította útjára Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára, Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára valamint az Emmi munkatársai.
   
Fülöp Attila Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének üzenetét tolmácsolva kiemelte: karácsonykor talán azoknak a gyermekeknek a legnehezebb, akik nem ünnepelhetnek családi körben. Az Emmi munkatársai az ő karácsonyukat szeretnék szebbé tenni hagyományos karácsonyi gyűjtésükkel.
    
Fülöp Attila szerint a gyermekotthonokban dolgozó nevelők küldetése, hogy szerető környezetet biztosítsanak és irányt mutassanak a gyermekeknek. A gyermeküket egyedül nevelő édesapák és édesanyák pedig egyszerre kell, hogy ellássák mindkét szülő szerepét. „Küldetésük elvégzéséhez azonban szükségük van a mi közös segítségünkre is" - tette hozzá az államtitkár.

Fülöp AttilaIllés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) adománygyűjtésén 2018. december 15-én (MTI fotó: Koszticsák Szilárd)
   
A József Attila Gyermekotthoni Központ gyermekeinek kívánságlista alapján készítettek ajándékcsomagokat a minisztérium dolgozói. Az ajándékok között van fülhallgató, távirányítós autó, hangszóró, édesség, baba, játékkonyha, táska, görkorcsolya, könyv, ruha, sportmez, edzőcipő. Emellett közösen használható játékokat, labdákat, pingpongütőket, társasjátékokat is kapnak a gyerekek.
    
Az egyszülős családok tartós élelmiszert, édességet tartalmazó csomagokat kapnak, az adományokat az Egyszülős Központ juttatja el a rászoruló családokhoz.