Fülöp Attila: Kórházi ápolási osztályok otthont helyettesítő szakápolási intézményekké alakulnak

Az úttörőnek számító pincehelyi szakápolási központ nyomán 2024 első negyedévében újabb kórházi ápolási osztályokat alakítanak át otthont helyettesítő szakápolási intézményekké – jelentette be Fülöp Attila szerdán Pincehelyen.

A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa a pincehelyi Szent Orsolya Kórház megalapításának 70. évfordulóján vett részt. Az intézménybe júliustól, a szakápolás átalakítása eredményeképpen, olyan emberek kerülhetnek, végleges elhelyezésük előtt, akik állapota nem igényel folyamatos orvosi felügyeletet, de szakápolást, tartós ápolás-gondozást igen.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a komplex szolgáltatás nyújtása, az alapellátási és szakápolási feladatok egységesítése mellett fontos elvárás a szociális szemlélet kialakítása, a mentálhigiénés, az otthon érzését nyújtó gondozás.

Fülöp Attila elmondta, hogy az intézmény úttörő szerepet játszik abban, hogy szakápolási központtá alakulva új szolgáltatási formát vezessenek be Magyarországon.

Hozzátette:

a változtatásnak egyetlen célja volt, hogy a medikális ápoláshoz, amit eddig is végzet az intézmény, hozzá tudjanak tenni olyan mentálhigiénés szociális elemeket, amelyek által az ápoltak úgy érezhetik, részt tudnak venni a közösségi életben is.

Az a fajta átalakítás, szemléletmód-változás, ami ehhez kell, megtörtént Pincehelyen – húzta alá Fülöp Attila.

A politikus elmondta azt is, hogy előkészítés alatt áll más hasonló szakápolási intézmények kialakítása az országban. Mintegy féltucat helyen terveznek kialakítani ilyen intézményeket, osztályokat, amelyeket várhatóan 2024 első negyedévében adják át.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!