Fülöp Attila: A kormány autizmusban érintett családokat segítő modellprogramot indít

Autizmusban érintett családokat segítő programba várja segítők és családok jelentkezését az Autisták Országos Szövetsége. A program lényege, hogy otthoni, napközbeni támogatást biztosítanak a családban élő, 14 évesnél idősebb autista embereknek, amikor erre a hozzátartozó elfoglaltsága miatt szükség van. Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszélt ennek részleteiről az ECHO TV Napi aktuális műsorában hétfőn este.

Fülöp AttilaFülöp Attila (KDNP), az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az ECHO TV vendége volt

– Amikor fogyatékossággal élők megsegítéséről van szó, akkor általában olyan programokról beszélünk, amiben magát a fogyatékossággal élő személyt próbáljuk segíteni. A kormány elkötelezetten támogatja önálló lakhatásukat és munkavállalásukat – magyarázta Fülöp Attila

A kereszténydemokrata államtitkár kiemelte: a mostani program azért újszerű, mert itt nem a fogyatékossággal élő személyt, hanem annak családját próbáljuk meg segíteni. Ha valaki autista gyermeket nevel, akkor az egy 24 órás munka, heti hét napban.

Október 5-ig várják 20 segítőszemély és 20 partnercsalád jelentkezését. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt arról is, hogy év végén összegzik a program tapasztalatait, vagyis megvizsgálják, miben volt sikeres a program és esetleg mely pontokon kell majd módosítani. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!