Fülöp Attila Szegeden népszerűsítette a nevelőszülői hivatást

A nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány a jövő év közepéig minden megyébe eljut - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szombaton Szegeden.

Fülöp Attila a rendezvénysorozat szegedi állomásán újságíróknak elmondta, Magyarországon 23 ezer gyermekről gondoskodnak a gyermekvédelem rendszerében, mintegy kétharmaduk nevelőszülővel él.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár (k) palacsintát süt segítőkkel a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány szegedi állomásán 2018. november 24-én. (MTI fotó: Rosta Tibor)

A nevelőszülők nemcsak távolról nézik a problémát, hanem közvetlenül is segítenek - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: ezért fontos, hogy a társadalom ismerje ennek a hivatásnak a közösségépítő erejét.

Fülöp AttilaRésztvevők a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány szegedi állomásán 2018. november 24-én. (MTI fotó: Rosta Tibor)

Az országos kampány célja, hogy azok, akik érdeklődnek a nevelőszülői hivatás iránt, minél jobban megismerjék azt, és közvetlenül az érintettektől kapjanak információt az örömökről és nehézségekről - mondta.
    
Az országban jelenleg 5-5,2 ezer nevelőszülő gondoskodik a nevelt gyermekekről. Mint minden szakmában itt is fontos a megújulás, és hogy minél többen, akár fiatalok is vállalják, hogy akár saját mellett vagy a nélkül gyermeket nevelnek, segítve ezzel másokon - mondta Fülöp Attila.

Fülöp AttilaRésztvevők a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány szegedi állomásán 2018. november 24-én. (MTI fotó: Rosta Tibor)

A kormány a nevelőszülői hálózatok fenntartására, működtetésére idén több mint 20 milliárd forintot fordít. Azért, hogy ezek a jövőben is stabilan működjenek, a 2019-es költségvetésben erre 850 millió forinttal több áll rendelkezésre, mint idén - közölte az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!