Fülöp Attila: A szociális munka a nemzetgazdaságra is kihat

A szociális munka a nemzetgazdaságra is kihat, ha a hajléktalanok, a fogyatékossággal élők a segítség révén vissza tudnak integrálódni a társadalomba és munkát tudnak vállalni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila azt mondta, ami a szociális területen történik, hosszútávon akkor tartható fenn, ha felelősségvállalásra tanítják a rászorulókat. Emiatt szerinte arra kell törekedni - amit a kormány tett az elmúlt években -, hogy erősítsék az szociális ágazatban dolgozók megbecsültségét, és minél szélesebb körben biztosítsák a „felelősségre vezető gondoskodást".

Fülöp Attila (KDNP) az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára
    
Az államtitkár kiemelte, a szociális területen dolgozók anyagi megbecsülését jelzi, hogy az elmúlt hat évben mintegy 65 százalékkal nőtt az átlagbérük. A 2017-ben bevezetett szociális munka napja pedig a szociális területen dolgozók társadalmi megbecsülését szimbolizálja, és mintegy százezer ember munkájára hívja fel a figyelmet - tette hozzá.
    
Korózs Lajosnak, az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista elnökének hétfői nyilatkozatára reagálva, miszerint nem valósult meg a szociális ágazatban az ígért béremelés, Fülöp Attila azt mondta, a szociális területen dolgozók mintegy húsz éve követelik az emelést, az ellenzéki képviselők kormányzati pozíciójuk idején mégsem tettek ennek érdekében. Hangsúlyozta, a számszerű adatok valós növekedést mutatnak.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!