„Ha egy ellenséget nem győzünk le, akkor ő győz le minket”

Legyőzendő ellenségnek nevezte az államadósságot Orbán Viktor a Kronen Zeitung című bulvárlapnak osztrák napilapban megjelent interjúban. A miniszterelnök kijelentette, örömmel tölti el, hogy míg egy éve Magyarországot még Görögország előtt emlegették a válsággal összefüggésben, de ma már nem „válságtéma” az ország. Az államadósságot ellenségnek kell tekinteni – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az euróövezet országai mind egy hajóban eveznek és segíteniük kell egymásnak a bajban. Elismeréssel szólt Werner Faymann osztrák kancellárnak arról a törekvéséről, hogy erről próbálja meggyőzni az osztrák közvéleményt.

A miniszterelnök arra a felvetésre, hogy saját politikusi tevékenysége viták kereszttüzében áll, kijelentette: egy politikusnak számolnia kell a bírálatokkal.

Beszélt arról is, hogy az élet minden területén fontosnak tartja az egyéni szabadságot, és ugyanilyen fontosnak a nemzet szabadságát. Kijelentette, szomorúnak tartja, hogy Nyugat-Európában gyanakvással tekintenek a nemzeti nézőpontra. „Ez Európa egyik gyengesége”, a 27 tagállam nemzeti identitásai nélkül az Európai Unió csak egy „nagy bürokratikus monstrum” volna – tette hozzá.. „Nem a nemzeti érzelmektől, hanem a mesterséges ideológiáktól kellene tartani” – mondta Orbán Viktor, hozzáfűzve: a demokrácia szolgálja a legjobban egy nemzet érdekeit.

A neki autoriter kurzust tulajdonító bírálatokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: Magyarországon a köztársaság legfelső hatalmi szerve továbbra is a parlament s hogy magas állami szervek vezetőit eddig is hosszú időtartamra nevezte ki az Országgyűlés. „Csak olyan kinevezéseket hajtottam végre, amelyekhez jogom volt. Olyan emberekkel, akik tönkretették az országot, nem akarok együttműködni” – jelentette ki.  

A kétharmados törvények gyakorlati, és nem ideológiai kérdéseket rendeznek.„Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét: a gazdasági törvények terén. És nem csinálok titkot abból, hogy ebben a vonatkozásban megkötöm a következő kormány kezét. És nem csak a következőét, hanem a következő tízét” – mondta a miniszterelnök. Bizonyos dolgokban stabilitásra van szükség, amelyet meg lehet változtatni, de csak konszenzussal – jegyezte meg.

A felvetésre, hogy a kormány egykulcsos adót és alacsonyabb iparűzési adót is tartalmazó gazdasági programja bátor, de kockázatos is, azt válaszolta, a Nemzetközi Valutaalappal kötött hitelszerződést lejárni hagyni volt kockázatos, de a kormány azon az állásponton van, hogy az országnak a saját lábára kell állnia. „Visszatértünk a pénzügyi piacokra, ahol nincsenek politikai előírások. Másként fogalmazva egy fűtött istállóból kimentünk a szabadba, ahol hideg van és metsző szél. De ilyen a szabadság”. Most az a kérdés, hogy a pénzügyi piacok szereplői készek-e Magyarországon befektetni a pénzüket. Ehhez stabilitásra és bizalomra van szükség. „Ha most hibázunk, senki nem fog bízni bennünk” – szögezte le.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!