Hálaadó istentisztelet Szent István ünnepén

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei szervezésében ezeréves történelmünk ünneplésének részeként állami ünnepünk előestéjén, 2018. augusztus 19-én (vasárnap) este a budapesti Szilágyi Dezső téri református templomban hálaadó ünnepi istentiszteletet tartottak.

ökumenikus istentiszteletAzbej Tristan helyettes államtitkár, Soltész Miklós államtitkár, a KDNP alelnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke érkezik az ünnepi istentiszteletre (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Az ünnepi istentiszteleten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szolgálatában is együttműködő hazai egyházak (római katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox) főpásztorai végeztek szolgálatot.

ökumenikus istentisztelet

Igét hirdetett Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke.

Az eseményen a hazai közélet neves szereplői között részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, a kormány több minisztere, államtitkára és országgyűlési képviselők is.

ökumenikus istentiszteletSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő (KDNP), az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, a KDNP alelnöke az istentiszteleten (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!