Hargitai János: A magyar gazdaságtörténet legnagyobb átcsoportosítása zajlik

A kormánypártok támogató hozzászólásával, ellenzéki bírálatok mellett folytatta az Országgyűlés az idei költségvetés módosításának vitáját szerdán.

Hargitai János (KDNP) bírálta a Magyarországot a veszélyhelyzet hirdetése miatt ért támadásokat, rámutatott ugyanakkor arra: az Országgyűlésnek továbbra is életben kell tartani a meghozott intézkedések egy részét.
    
Közölte: jelenleg a magyar gazdaságtörténet legnagyobb átcsoportosítása zajlik, amelyek egy része a járvány elleni védekezést, más része pedig azt szolgálja, hogy a magyar gazdaság túlélje a veszélyhelyzetet.     
    
Bírálta azokat a megoldási javaslatokat, amelyek a jelen helyzetben hitelt kínálnak - van olyan is, amely örök kamatozásút - mondta, hozzátéve: „nyilvánvalóan mi nem gondolkodunk egy ilyen pályában".
    
Szerinte a válságot a foglalkoztatás, a vásárlóerő fenntartásával kell kezelni.  Hangot adott azon meggyőződésének, hogy minden siker a költségvetés stabilitásán alapul.  Önök azért voltak sikertelenek, amikor kormányoztak, mert költségvetésben való gondolkodásuk nem volt" - mondta az ellenzékhez fordulva.
    
Fontosnak nevezte, hogy bizonyos pénzügyi alapok felülről nyitottak, így ha az ősz folyamán bármilyen járványhelyzet alakul ki, a válság elhárításának nem lesz anyagi hiánya.