Hargitai János: A tavalyi volt a legjobb költségvetési év 2010 óta

Hargitai János, a KDNP vezérszónoka arról beszélt, nem gondolják azt, hogy amit tesznek, az úgy tökéletes, ahogy van. Vannak eredmények, és azt kell nézni, honnan indultak és hová jutottak - mutatott rá.

Hargitai János országgyűlési képviselő, a KDNP ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke

A kormánypárti politikus kifejtette: nem úgy gondolkodnak a gazdaságpolitikáról, ahogy azt elődeik tették. Ennek ugyanis az volt az eredménye, hogy a GDP-arányos államadósság 56 százalékról 80 százalékra nőtt - jegyezte meg.
    
A mostani kormány által elért eredményként említette, hogy az államadósság 2010-től 70,2 százalékra mérséklődött, azaz 10 év alatt, tíz százalékpontos a csökkenés.
    
Kitért az ÁSZ megállapításaira, miszerint az adatok megbízhatóak, a 2018-as zárszámadás valósághű, a Pénzügyminisztérium az államháztartási törvény szabályait betartva megfelelő időben és tartalommal készítette el a jogszabályt. A költségvetési intézmény a közpénzekkel való gazdálkodás szabályszerűségét biztosította.
    
A 2018-as költségvetési év a legjobb esztendő volt 2010 óta - állapította meg a kormánypárti politikus.
    
Hargitai János szólt a versenyképesség növeléséről, arról, hogy bővült a foglalkoztatás, csökkent a munkanélküliség, és ma már az országban több helyen munkaerő-hiány van. Az inflációt a tervezett szintnél alacsonyabb szinten tudták tartani - fűzte hozzá.
    
A 2016-ban, a gazdasági szereplőkkel kötött megállapodásnak köszönhetően mintegy 10 százalékkal nőttek az átlagbérek, kiszámítható a gazdaságpolitikai környezet, bővülnek a nemzetgazdasági beruházások is - sorolta.
    
Jelezte: a tavalyi év végén a hatodik olyan negyedévet élték meg, amikor 4 százalék feletti volt a gazdaság növekedési üteme. A növekedést a külső tényezők inkább fékezték, de a bővülést mégis produkálni tudták - hangsúlyozta a KDNP-s politikus, hozzátéve: ez egyúttal legyen figyelmeztető jel is, hogy még inkább keresni kell azokat a lehetőségeket, amivel a belső tartalékokat ösztönözni lehet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!