Három sokat szenvedett szíriai városban járt Hölvényi György

Újabb magyar küldöttség járt Szíriában, hogy az üldözött keresztények megsegítésére hívják fel a figyelmet. Több helyi egyházi vezetővel is tárgyaltak, sorra vették, hogy mire lehet szüksége a közösségeknek, és hogy egyáltalán hogyan tudnának segíteni a telepítések újraépítésében.

Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője (Fotó: Váli Miklós)

Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője három sokat szenvedett városban is járt, így például Aleppóban vagy Damaszkuszban is. Az M1 Ma este című műsorában elmondta, óriási a rombolás ezekben a városokban, és alig található ép település, azonban látszik az élni akarás.

Hozzátette, a magyar küldöttség tagjai Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, Siklósi Beatrix, az MTVA vallási és nemzetiségi műsorok főszerkesztője, illetve Marosi Géza rendező, operatőr voltak.

„Ha nem megy oda az ember, kevésbé hiteles. Nagyon sokan beszélnek rólunk, európai parlamenti képviselőként, a munkám miatt ez nekem megadatik, és azt hiszem, hogy ez tulajdonképpen kötelességünk, de hangsúlyozom: humanitárius és kifejezetten a keresztények helyzetével foglalkozunk” – fejtette ki Hölvényi György.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!