Harrach Péter: Aggódom Angela Merkelért

Harrach Péter személyes közösségi oldalán osztotta meg a német kancellár iránt érzett aggodalmait, miután Angela Merkel száznyolcvan fokos fordulatot tett a menekültválság kezelésének ügyében – írja a vasarnap.hu. Minden bizonnyal a Földközi-tengeren veszteglő, menekülteket Európába szállító hajók „fenyegetése” is előhívhatta a német politikusból az új véleményt, amely úgy tűnik, összhangban van a magyar kormány által javasolt megoldással.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője

„Meglepő megnyilatkozása volt Angela Merkelnek. Azt mondta, jó a magyar kormány által javasolt megoldás, miszerint a menekültválságot helyben kell kezelni. Aggódom érte, mit szólnak ehhez a többiek” – osztotta meg gondolatait Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, miután a német kancellár az Ostsee-Zeitung című lap olvasói fórumán arról beszélt, hogy jó az a magyar kormány által javasolt megoldás, miszerint a menekültválságot helyben kell kezelni.

Valóban érdekes fordulatot jelent ez a kancellári kijelentés, hiszen még 2015-ben éppen ő hirdette meg az úgynevezett Willkommenskulturt, azaz a migránsokat üdvözlő befogadási kultúrát, amelynek hatására számosan keltek útra, és váltak menekültté egy jobb élet ígéretének reményében.

„A német kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és a Nemzetközi Migrációs Szervezettel együttműködve arra törekszik, hogy a tengeren kimentett embereket visszaszállítsák Líbiába, regisztrálják és elhelyezzék befogadóállomásokon” – hangsúlyozta Angela Merkel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!