Harrach Péter: Ezer éve változatlan a magyar állam, a magyar emberek törekvése

Ezer éve változatlan a magyar állam, a magyar emberek törekvése, hogy Magyarország a függetlenségét érzékenyen védő európai, magyar és keresztény állam legyen - jelentette ki a KDNP parlamenti frakcióvezetője, alelnöke kedden Szegeden.

Harrach PéterHarrach Péter, a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője (középen) feleségével és Haág Zalán szegedi KDNP-elnökkel (2019.08.20. KDNP Fotó: Veréb Simon)

Harrach Péter a Tisza-parti hagyományos, a Szeged-Tápé városrészben tizennegyedik alkalommal megrendezett Szent István-napi ünnepségen hangsúlyozta: Magyarország első királyának személyiségében összhangban volt a kor királyi eszményének követelménye, a kemény határozottság és az emberség.
    
A magyarság keresztény európai államát Szent István elkötelezettségének, céltudatosságának és erejének köszönheti - tette hozzá.

Harrach Péter
    
Balról jobbra: Bartók Csaba Fidesz szegedi elnöke, Harrach Péter, a KDNP alelnöke, parlamenti frakcióvezető és Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, közgyűlési frakcióvezető (2019.08.20. KDNP Fotó: Veréb Simon)

Harrach Péter az alaptörvény első mondatát idézve - mely szerint „büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette"- azt mondta: az „alaptörvény által megtestesített szövetség egy a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között fennálló szövetség".

Harrach Péter
    
Balról jobbra: Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke, Nemesi Pál független polgármesterjelölt, Rózsavölgyi József fideszes önkormányzati képviselő és Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője (2019.08.20. KDNP Fotó: Veréb Simon)

Közölte, Szent István Imre herceghez írt intelmei - „a szeretet gyakorlása vezet a legfőbb boldogsághoz, légy irgalmas minden erőszakot szenvedővel, légy türelmes mindenekhez, nemcsak a hatalmasokhoz, hanem azokhoz is, kik nem férnek a hatalomhoz" - bizonyítják, hogy fiát is olyan uralkodóvá akarta tenni, mint amilyen ő maga volt.

Harrach Péter
    
Kiemelte: Szent István egyénisége és műve - egy igazi, európai és keresztény állam - ma is követendő példa, mint ahogy az állam függetlenségének védelme is. A magyarok első királya ugyanis megvédte Magyarország önállóságát és függetlenségét „kelet és nyugat uraitól", és ezt az utat járta a magyar nép ezer éven keresztül, akárcsak most is - fogalmazott.

Harrach Péter
    
Harrach Péter ünnepi beszéde végén bejelentette, hogy - Haág Zalánnal, a kereszténydemokraták helyi vezetőjével történt egyeztetés nyomán - a Fidesz mellett a KDNP is támogatja Szegeden Nemesi Pál független polgármesterjelölt, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő vállalkozó indulását az október 13-ai önkormányzati választáson.

Harrach PéterJobbról balra: Nemesi Pál független polgármesterjelölt, Fazakas Attila, Szeged-Móraváros és Algyő plébánosa, Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője, Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke (2019.08.20. KDNP Fotó: Veréb Simon)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!