Harrach Péter: Identitásválság van Európában

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője karácsonykor a HETI TV Pirkadat című műsorában többek között arról beszélt: a migráció révén Európába áramló tömeg kultúrája nem egyeztethető össze az itt élők kultúrájával.

Hogy mi hogyan tudjuk Európát befolyásolni, az a mi energiánktól, lehetőségeinktől függ, de az nyilvánvaló, igyekszünk – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a HETI TV Pirkadat című műsorában. Az identitásválság azt jelenti, hogy a hagyományos értékeket elhagyva próbálnak új identitást keresni – tette hozzá. Többször is elmondtam már, nagyon frappáns Huntington azon véleménye, mely szerint már nem a nemzetek, hanem a kultúrák küzdenek egymás ellen. Ez teljesen egyértelmű, a mindennapok bizonyítják, hogy a beáramló tömeg kultúrája nem egyeztethető össze az itt lakók kultúrájával.

Harrach szerint egy párhuzamos társadalom alakul ki, aminek súlyos következményei vannak. Ugyanakkor egy normális multikulturális társadalmat nem csak el tudunk viselni, hiszen az teljesen megszokott. Csak nézzük meg Magyarországot, ahol egy normális világ van, élnek olyan emberek, akik egészen másként gondolkodnak, mint mi, vannak arab származású orvosok például, akik elfogadják azokat a játékszabályokat, amelyik itt érvényesek. Ám a beáramló tömegnél erről nincs szó – tette hozzá.

A KDNP alelnöke hozzátette: az öreg kontinensen tapasztalható vallásellenesség hátterében az európai társadalmak identitásválsága húzódik meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!