Harrach Péter a parlamentben: Fontos demokratikus eszköz a Nemzeti Konzultáció

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezető-helyettese kedden napirend előtt a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáció fontosságát hangsúlyozta.

Harrach Péter

Szerinte a konzultációra azért van szükség, hogy a kormány megismerje az emberek véleményét, illetve nagy társadalmi támogatottsággal tudja képviselni a válaszokban megfogalmazott álláspontot. Úgy vélte: Magyarországnak keskeny ösvényen kell haladnia az Oroszországot érintő uniós szankciókkal kapcsolatban, hiszen az EU tagja, ugyanakkor a nemzeti érdeket is képviselnie kell.

Hangsúlyozta:

Magyarország az olaj és a gáz esetében kivételt harcolt ki a szankciók alól és reményeik szerint az atomenergiára is ehhez hasonló mentességet kaphat.

Értékelése szerint a szankció hatékony eszköz lehet, ha jól célzott, de a Brüsszeli szankciók az EU-nak ártanak, magas energiaárakat, inflációt és gazdasági válságot okoznak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta: a baloldali pártok nyilatkozataiban, kampányában tetten érhető a külföldről kapott "dollárkupac", hiszen fegyvereket és katonákat küldtek volna a hadszíntérre, szankciókat és globális minimáladót követeltek, kampányoltak azért, hogy Magyarország ne jusson hozzá a neki járó uniós forrásokhoz. "Mindent követeltek, ami szem, száj és a nagyhatalmak ingere", de a Magyarországnak nem érdeke - fogalmazott.

Hangsúlyozta:

a szankciók az Európai Bizottság állításával ellentétében nem működnek, Európát azonban recesszióba taszítják.

Arra figyelmezett: a tervezett kilencedik uniós szankciós csomag nukleáris energiát célzó része nemcsak a paksi bővítést, hanem a jelenlegi blokkok működését is érintené, ezért Magyarország mentességet akar elérni.

Szerinte

a magyar és az európai emberek megélhetése a tét,

ezért mindenkit arra bíztatott, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!