Harrach Péter: Szabad nemzetek szövetségében gondolkodunk

Harrach Péter az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában elmondta: nem európai egyesült államokban, hanem szabad nemzetek szövetségében gondolkodnak, és ez megfelel a történelmi hagyományainknak is.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője

Kifejtette: Magyarország történelme során sokszor birodalmak kiszolgáltatottja volt, ami a nemzeti függetlenség iránti vágyat még inkább növelte. Az EU tagállamaként függetlenségünk egyes elemeit közösen gyakoroljuk, de nem mondtunk le róluk, és különösen nem mondunk le a megmaradt elemekről - mutatott rá.
    
Harrach Péter hangsúlyozta: a nemzeti függetlenség része a nemzeti egység, és reméli, hogy a kampányok elmúltával fontos kérdésekben meg tudják valósítani a nemzeti egységet.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: a kormány feladata az ország függetlenségének megvédése, és ha nem ilyen a kormány, nem védi meg a nemzeti függetlenséget, hanem jogköröket akar átadni másoknak, az nem valódi kormány, hanem helytartó.
    
Közölte: várja, hogy az EU döntéshozói - Ferenc Józsefhez hasonlóan - mikor jutnak el a fenyegetéstől, megtorlástól a kiegyezésig, és mikor ismerik fel, hogy a közép-európaiak is egyenrangú és egyelő szabadságú nemzetek, amelyekről kellő tisztelettel kell beszélni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!