Hoffmann Rózsa volt a vendég az Új Társadalom Szalonban

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára volt a vendége a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség és az Új Társadalom Szalon estjének. A rendezvényt Harrach Péter, az MKDSZ elnöke nyitotta meg. Elmondta a szalon nyári szünetére készül, de a Parlamentben tovább folyik a munka, a sarkalatos törvények megalkotásával. A megújítandó területek közül az egyik legfontosabb az oktatás.

„Szükség van az egységes Nemzeti Alaptantervre, hogy minden diák megszerezze az egységes, kötelező ismereteket.”

Hoffmann Rózsa arról beszélt, hogy az oktatás a jövőépítés legfontosabb területe. – Mindig az erősségekre, a hagyományos értékekre kell az új rendszert építeni, csak meg kell találni a jó arányokat. Az előző kormány úgy fogott a megújításhoz, hogy „kidobta” a régit. A társadalom azonban úgy látta, hogy a hagyományos értékeinket meg kell őriznünk, és tavaly erre a feladatra adott felhatalmazást nekünk. A rend a fegyelem a munka olyan evidenciák, amelyeket minden a családért a közösségekért és a nemzetért tenni akaró ember elvár. Az oktatásunk erősségeit a Klebelsberg Kunó által alapított, magas színvonalú, erős és jól teljesítő oktatási rendszert a kommunisták hatalomátvétele, és a Kádár rendszer sem törte meg. Az evidenciákat, a teljesítmény elvárást, a tanár irányító szerepét és tiszteletét senki sem kérdőjelezte meg. A rendszerváltás utáni liberalizációs törekvések a szolgáltatás irányába vitték az oktatást. Mi azt mondjuk, az iskola kötelező állami feladat, ahol a diákok felé is elvárások, kötelezettségek vannak. Szükség van az egységes Nemzeti Alaptantervre, hogy minden diák megszerezze az egységes, kötelező ismereteket. Olyan oktatás kell, amelyben minden megőrzendő érték helyet kap. A pedagógus tekintélye visszaáll, ezért fontos a pedagógus életpályamodell kialakítása, a szakmai ellenőrzéssel együtt – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa. Szólt még a felsőoktatásról, Bologna rendszer erőltetett bevezetéséről, kiemelve azt, hogy az egyetemi oktatás színvonalát csökkentette a hallgatók nagyarányú létszámemelkedése, holott a diákok negyven százalékának végül nem lesz diplomája.

A rendezvényen felszólalt még a Belga királyság magyarországi nagykövetségének küldötte. A programot Ferenc Éva énekművész fellépése, és az Eszterbauer borászat termékeinek bemutatója és kóstolója színesítette.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!