Hollik István: Az agresszív politikai aktivisták nem tisztelnek senkit és semmit

Az „agresszív politikai aktivisták" nem tisztelnek senkit és semmit - így kommentálta az elmúlt napok budapesti tüntetéseit Hollik István kormányszóvivő szombaton újságírói kérdésre. Kijelentette: az utcai erőszak minden formája elfogadhatatlan, a törvényeket, hiszen Magyarország jogállam, mindenkinek be kell tartania.

Hollik István (KDNP), kormányszóvivő

A kormányszóvivő szerint „amit az utcai erőszakos cselekmények kapcsán Gyurcsány és a szocialisták csinálnak, az egyszerre visszataszító és felelőtlen".

Visszataszító, mert amikor Gyurcsányék kormányon voltak, egyszer már tönkretették az országot, és felelőtlen, mert felelős politikusok nem támogathatják a törvénytelenséget és az utcai erőszak semmilyen formáját sem - mondta.

Mint tegnap este lapunk is megírta, ismét rendbontásra és a Parlamentet védő rendőrök elleni támadásra készült az egyre fogyó, Soros-közeli fiatalság. A rendőrség többszöri felszólítást követően ismét könnygázt alkalmazott. A rendőrség emlékeztet rá, hogy az elmúlt két nap demonstrációinak biztosításakor 14 rendőr sérült meg. Az erőszakos, vandál cselekmények elkövetői között 11 büntetett előéletű volt.

Miután legnagyobb bánatukra az agresszív szélsőbaloldali aktivisták nem tudtak tömegoszlatást kiprovokálni, fél 12 után csalódottan több részre szakadtak. Néhány tucat tüntető a Várba, a Sándor-palotához ment, aztán, amikor látták, hogy a többség nem jön utánuk, szétszéledtek. Totális kudarc, ez várható is volt, hiszen az előző napokhoz képest még kevesebben tüntettek este.

BRFK: kábítószer miatt elítélt tüntetőt is őrizetbe vettek

Korábban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt elítélt embert is őrizetbe vettek a fővárosi tüntetések után - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szombaton az MTI-vel.

Csécsi Soma felidézte, hogy összesen 22 demonstrálót vettek őrizetbe. Közöttük kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés, garázdaság, csoportos garázdaság, lopás és rongálás miatt elítélt ember is található - sorolta a szóvivő. Az előállítottak közül 11-en büntetett előéletűek.

Jelenleg senki nincs őrizetben - erősítette meg Csécsi Soma az MTI információját. A rendőrség a szerdai demonstráció után 13, a csütörtökit követően négy embert vett őrizetbe, a pénteki után egyet sem. A Központi Nyomozó Főügyészség a szerdai eseményeket követően további ötöt.

Az államfőnél tiltakoztak a szakszervezetek a túlóratörvény ellen

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten.

Kordás László a levél átadásakor tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a törvénymódosítás parlamenti elfogadásával az államfő kezébe került a döntés. A munkavállalói érdekképviselet azt szeretné, hogy Áder János ne írja alá a törvénymódosítást, a munka törvénykönyvének egészéről kezdődjön társadalmi egyeztetés, a szakszervezetek pedig a kormánnyal tárgyalhassanak.     

Amennyiben az államfő nem küldi vissza az Országgyűlésnek a törvénymódosítást, annak hatályba lépésével a munkahelyeken folytatódnak a tiltakozások - közölte Kordás László. A szakszervezeti szövetség vezetője a tartós sztrájkok lehetőségét sem zárta ki, ha nem veszik figyelembe a követeléseiket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!