Hollik István: Az elhibázott brüsszeli szankciós politika fordítva sült el

Hétfőn napirend előtt Hollik István szólalt fel a KDNP nevében a parlamentben.

Hollik István (KDNP) szerint a

stratégiai nyugalom helyett elkapkodott olajembargó, észszerű egyeztetések helyett gázembargós tervek, az európai lakosság védelme helyett tisztálkodási és ruhaszellőztetési javaslatok, béke helyett pedig elhúzódó háború lett a brüsszeli szankciók eredménye.

Az elhibázott brüsszeli szankciós politika fordítva sült el - foglalta össze hozzátéve, hogy az elhibázott szankciók okozzák az energiaárak emelkedését is.

Hollik István

Azért kell megtenni mindent, hogy ebben a nehéz helyzetben is meg tudja védeni a kormány a magyar embereket és a gazdaság működőképességét.

Ezért jelentette be a kormány az energiaveszélyhelyzetet és az ezzel foglalkozó operatív törzs felállítását is - mondta. Később jelezte: az árstopokkal és a rezsicsökkentéssel egy magyar ember átlagosan havi legalább 220 ezer forintot spórol meg.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára válaszában rámutatott: Németországban a gázár hatszorosa a korábbinak.

Kitért arra: Magyarországnak 2010-ben a szomszédos országok közül kettővel volt gázinterkonnektor összeköttetése, most a hétből hattal van, Szlovéniával nem sikerült eddig. Emellett már

két hosszú távú gázbeszerzés is szolgálja az ország biztonságát, az oroszok mellett a krk-i LNG-terminálnál a Shell-lel is van megállapodás.

A kormány mindent megtesz az energiabiztonság és a rezsicsökkentés megvédéséért - jelentette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!