Hollik István az őszödi beszédről kérdezett, Vejkey Imre az egészségügyről interpellált

Az őszödi beszéd a „politikai gátlástalanság” új mértékegysége

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője az azonnali kérdések órájában a tizenöt éves őszödi beszéd ügyében szólalt fel. Szerinte ezzel Gyurcsány Ferenc megalkotta „a politikai gátlástalanság” új mértékegységét, és annak maximumát. Miniszterelnökként megszegte parlamenti esküjét, és átverte a polgárokat, majd később bocsánatkérés helyett hatalomhoz való ragaszkodás, lovasroham, szemkilövetés jellemezte ténykedését – sorolta.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője (Archív fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában azt kérte: senki se feledkezzen meg arról, hogy mi történt 2006 októberében, amikor válogatás nélkül az akkori kormány utasítására békés tüntetőket kínoztak meg és vertek véresre. Majd megosztotta egy húszéves fiatal lány kálváriájáról tett beszámolóját.

Hollik István erre reagálva hangsúlyozta: a tizenöt éve megtapasztalt gátlástalanság azóta is része a baloldalnak. Magyarország sikeres jövője érdekében az őszöddel átitatott múltat kell legyőzni – hangsúlyozta.

Gulyás Gergely reményeit fejezte ki, hogy nem tér vissza az a politikai korszak, amikor hazugsággal lehetett választást nyerni.

 

Mennyivel költ többet a Fidesz–KDNP-kormány egészségügyre, mint a baloldali kabinetek?

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese interpellációjában arra volt kíváncsi, mennyivel költ többet a kormány 2022-ben az egészségügyre, mint korábban a baloldali kabinetek, melyek 600 milliárd forintot vontak el a területtől.

A kereszténydemokrata politikus rámutatott: az ország újraindításának a költségvetése a jövő évi büdzsé. Szerinte a járvány okozta kihívások esélyt biztosítanak arra, hogy Magyarország a nyertes országok közé tartozzon.

Vejkey ImreDr. Vejkey Imre, a KDNP pártügyésze, a KDNP frakcióvezető-helyettese (Archív fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Kitért arra, hogy jövőre 769 milliárd forint pluszforrás jut az egészségügyre, s hangsúlyozta azt is, hogy a járvány elleni védekezés frontvonalában dolgozó orvosok, ápolók áldozatos munkáját el kell ismerni.  

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kifejtette: a baloldali kormányok ráfordításának majdnem a két és félszeresét, összesen 1700 milliárd forinttal többet költenek a kormánypártok az egészségügyre.

A KDNP-s politikus kitért arra egyebek között, hogy míg 2010-ben 79 milliárdot, jövőre 244 milliárdot fordítanak háziorvosi ellátásra, ami magában foglalja az érintett orvosok béremelését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!