Hollik István: A családtámogatás nem lezárt ügy

Az egyes törvényeknek az otthonteremtési akcióterv bevezetése érdekében szükséges módosítását tárgyalta csütörtöki ülésén az Országgyűlés. A kormánypártok üdvözölték az előterjesztést.

Hollik István (KDNP), országgyűlési képviselő

A kereszténydemokrata Hollik István kijelentette: senki nem mondta, hogy meg kell elégedni a családpolitikában eddig elért eredményekkel, de a kormány intézkedései hozzájárultak ahhoz, hogy nő a házasságok száma és a gyermekvállalási kedv is.

A kormánypárti képviselő a kiszámítható családpolitikát nevezte az egyik legfontosabbnak ahhoz, hogy több gyermeket vállaljanak a családok. Úgy fogalmazott: a családtámogatás nem egy lezárt ügy, folyamatosan dolgoznak további lépéseken.

Összevetette a 2010 előtti és a mostani kormány teljesítményét. Elmondta, két típusú válságkezelés működik Magyarországon. Az egyik arról szól, hogy az állam működképességét úgy próbálja megőrizni, hogy a munkavállalókat, a munkáltatókat, a vállalkozásokat és a családokat megsarcolja, erről szólt a baloldal válságkezelő politikája - magyarázta.

Hozzátette: a mostani kormány politikája ennek az ellentéte, szerintük ugyanis akkor kell leginkább segíteni a vállalkozásokon, a munkavállalókon és a családokon, amikor baj van és most baj van.

Egy jobbikos felvetésre válaszolva (Z.Kárpát Dániel ugyanis azt mondta az expozét követően, hogy „a javaslatcsomag támogatható, jól meghatározott és megfogalmazott célokat tartalmaz, de elképesztő körítéssel adták elő”) Hollik leszögezte:  örül, ha csak a stílussal van a probléma, ugyanis sokkal nagyobb gond volt az 2010 előtt, hogy minden családtámogatás megvontak. Szerinte a „termelési jelentésnek" az a lényege, hogy tényeken alapszik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!