Hollik István: A vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés

A baloldal a vakcina kapcsán is folytatja a hisztériakeltést...

Hollik IstvánHollik István, a KDNP országgyűlési képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Hollik István, a KDNP országgyűlási képviselője november 30-án napirend előtti felszólalásában kifogásolta, hogy ahogy a koronavírus-járvány első hullámában, úgy a másodikban is, a magyar baloldal most sem a vírus, hanem a kormány, a Fidesz–KDNP ellen harcol, gátolva ezzel a védekezést. Nem telik el úgy nap, hogy ne terjesztenének valamilyen hazugságot – vélekedett, majd ismét lemondásra szólította fel a szocialista Korózs Lajost, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnökét nyáron készült „kamuvideója” miatt.

Szerinte a baloldal a vakcina kapcsán is folytatja a hisztériakeltést, azt folyamatosan ideológiai kérdéssé akarják tenni. Hangsúlyozta, hogy a vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés, a magyar érdek pedig az, hogy minden használható vakcinát beszerezzen az ország.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: a magyar ellenzék semmiben sem bízik, ami magyar. A baloldali politikusok szerint nincs szükség arra, hogy a magyar szakemberek megvizsgálják az oltóanyagokat, helyette hagyatkozzunk kizárólag az uniós gyógyszerhatóság döntésére.

Rétvári BenceRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP képviselője az Országgyűlésben (Fotó: MTI-archív / Koszticsák Szilárd)

A miniszterhelyettes emlékeztetett: a baloldal a hitelfelvételről is azt mondta, hogy várjuk meg a közös uniós hitelfelvételt, Magyarország önállóan ne vegyen fel kölcsönt. Ez hordozza annak kockázatát, hogy egyik ország a másik helyet fizeti vissza a hitelt – mondta. Elképesztőnek nevezte, hogyan tudják a baloldalon a járvány elleni védekezés minden szereplőjét támadni, holott támogatásra lenne szükség.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!