Hölvényi: Európa nem lehet az ENSZ bankautomatája

Hölvényi György társelnök kezdeményezésére a néppárti képviselőcsoport vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportja ma meghallgatást tartott Christos Stylianides humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztossal az Európai Parlamentben, Strasbourgban.

Hölvényi GyörgyHölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt európai parlamenti képviselője

A megbeszélés fő témája a közel-keleti keresztények és más vallási kisebbségek helyzete, valamint otthonmaradásuk elősegítése volt. A találkozón Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő kiemelte: „Az ENSZ jelenlegi hozzáállása a menekültügy kapcsán nem felel meg Európa értékeinek, ezért fontos, hogy Európa saját, az eddigieknél függetlenebb utat találjon a vallási kisebbségek helyben segítésére. A humanitárius segítségnyújtás terén Európa nem lehet az ENSZ bankautomatája”.

A néppárti politikus hozzátette: „Az európai humanitárius segítségnyújtás létfontosságú az üldözött vallási és etnikai kisebbségek, különösen a keresztények számára és a válságkezelés során tiszteletben kell tartanunk az érintett közösségek valós igényeit is”.