Hölvényi György: Fel kell lépnünk a közöny kultúrája ellen!

„Amíg nem történik meg a vallásszabadságért felelős különmegbízott három éve halogatott kinevezése, addig az Európai Unió az üldözést szenvedők iránti közöny kultúráját terjeszti” – jelentette ki Hölvényi György európai parlamenti képviselő a hétfői plenáris vitán Strasbourgban.
 

                                                                                                                                            Hölvényi György EP képviselő

A vallásszabadság az alapvető emberi jogok egyike, nem kizárólag vallási kérdés. Ezen alapvető jog érvényesítése érdekében az EU-n kívüli vallásszabadáságért felelős különmegbízott kinevezéséről már 2019-ben jelentés fogadott el az Európai Parlament.

 „Az uniós döntéshozatal szégyene, hogy a különmegbízottat három éve nevezte ki az Európai Bizottság”  – jelentette ki a KDNP-s politikus „Az EU fellépései a vallás és a meggyőződés szabadságának területén világszerte” címmel tartott hétfői plenáris vitán. Hölvényi György hangsúlyozta:

a világban évről évre drámaian növekvő vallásüldözés ellenére az EU halogatja a különmegbízott kinevezésével, miközben az üldözöttek világszerte Európa szolidaritását és tevékeny támogatását kérik.

 „Az EU akkor lesz hiteles, ha nemcsak kinevezi a megbízottat, hanem a poszt mellé érdemi felhatalmazást is rendel. A három évvel ezelőtti jelentésünkben világosan és részletesen kifejtettük ezt a Bizottságnak. Amíg ez nem történik meg, addig az Unió a szenvedők iránti közöny kultúráját terjeszti” – zárta felszólalását Hölvényi. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!