Hölvényi: Fenntartható környezetvédelmi előírásokat az autógyártásban!

Az Európai Parlament plenáris ülése szerdán szavazott a személy- és könnyű gépjárművek széndioxid kibocsátási követelményeiről szóló jelentés végkövetkezéséről. Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, a környezetvédelmi szakbizottság tagja a szavazást követően kiemelte: a magyar néppárti delegáció a hazai gazdasági növekedést és az autóiparban dolgozók ezreinek érdekeit szem előtt tartva tartózkodott a szavazáson.

„A hazai és az uniós ipar versenyképességének megőrzése érdekében olyan célok kitűzéséért küzdünk, amelyek reálisan elérhetőek az autógyártók számára, ugyanakkor ésszerű kereteken belül támogatják a közlekedés környezetterhelésének csökkentését. Fontos az egyensúly megtartása a környezetvédelmi, ipari, valamint gazdasági célok között. A hazai iparági szereplők véleményét figyelembe véve úgy gondolom, hogy a javaslatban meghatározott cél túl ambiciózus, annak elérése túl nagy terhet róna az ipari szereplőkre" - hangsúlyozta a kereszténydemokrata EP-képviselő. 

Hölvényi György hozzátette: „A környezetvédelem mellett Magyarország és az Unió ipari versenyképességének megőrzése egyaránt kiemelt érdek, ezért szem előtt kell tartani az autóipari ágazat szempontjait is”.

Magyarország gazdaságpolitikai célja tovább erősíteni a nemzeti ipart, a hazánkban működő autóipari vállalatok helyzetének erősítésével elősegíteni új munkahelyek létrejöttét, valamint támogatni a járműgyártásban a hazai hozzáadott érték növekedését, úgy, mint a beszállító kis- és középvállalatok verseny- és exportképességét. Mindezen szempontokat figyelembe véve a magyar néppárti delegáció nem támogatta a jelentést.

 

(Fotó: 123RF)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!